Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Lewe lusterko nie składa się ??
Francis:
Dziś udało mi się naprawić lusterko (chociaż naprawić to za dużo powiedziane, haha). Zdjąłem głośnik wysokotonowy (instrukcja Sam naprawiam str. 270 po rosyjsku) i rozłączyłem piny od lusterka. W jednym pinie był jakiś śmieć/pyłek. Po przedmuchaniu podłączyłem i lusterko działa. Chociaż wciąż obraca się wolniej od prawego.
Link do manuala na forum:
http://hyundaiklub.pl/forum/dload.php?action=file&id=113
Mirmur:
proszę o podpowiedź. po wyjechaniu z garażu nie składa mi sie prawe lusterku słychać ciągłe buczenie silniczka w lusterku. Czy istnieje jakiś doraźny sposób na odłączenie go ??
Mirmur:
--- Cytat: Mirmur w 02 Październik 2022, 12:05:26 ---proszę o podpowiedź. po wyjechaniu z garażu nie składa mi sie prawe lusterku słychać ciągłe buczenie silniczka w lusterku. Czy istnieje jakiś doraźny sposób na odłączenie go ??
lusterko wypiąłem z kostki, ale pytanie co jest powodem tego że się nie składa, silniczek ciągle słychać, jaki może być powód , czy wyrobiły się jakieś tryby w mechaniźmie,?????
jakaś podpowiedź wskazówka?
--- Koniec cytatu ---
...kuba...:
Silniczek chodzi cały czas, bo lusterko się nie składa i nie osiąga pozycji w której dochodziłoby do krańcówki i rozłączało zasilanie silniczą.
Co może być przyczyną? pewnie standardowy przypadek, internet pęka w szwach od fix-ów, części zamiennych, po całe silniczki do składania lusterek - zwróć tylko uwagę, bo są dwa rodzaje długości wałków silniczków..
Szukaj pod hasłem: Hyundai fix repair not working folding mirror.
Nawigacja