Forum > i40 VF

Sprzęgło

(1/4) > >>

arti_100:
Jak często pada wam sprzęgło w i40 1,7 crdi 116 km? U mnie na gwarancji było wymieniane kompletne sprzęgło przy przebiegu 85tys. potem przy 90tys pompa sprzęgła. Teraz od tygodnia pojawił się znowu problem ze sprzęgłem albo dwumasa. Na biegu jałowym gdy wciskam sprzęgło słychać jakieś rzężenie oraz przy ruszaniu na 1 lub wstecznym auto lekko kangurkuje. Spadła tez moc. Ktos miał taki problem? Czytałem ze w optimach z tym silnikiem problem tkwił w pompie sprzęgła i wystarczyło wymienić z nieregulowanej na regulowana ze sportage i problem znikł.

Venom:
mój ma 230 000 przebiegu i wymieniana była raz dwumasa tam gdzieś około 80  000 i to wszystko. Sprzęgło pracuje cały czas bardzo dobrze .

arti_100:
Jakie miałeś objawy popsutej dwumasy? Jakie koszta i gdzie robiłeś?

bochen17:
Witam. Ja tez mam problem ze sprzegłem. Biegi juz nie chcą wchodzic a sprzęgło łapie przy samym końcu. Czy wszystkie i40 1.7 crdi mają dwumase?

Francuzzzz:
Nie tylko crdi maja dwumase. Umnie okazało się ze też jest ale ASO wymienia na gwarancji bo wychodzą z założenia że się nie psują co do wysokości brania sprzęgła ma świeżo po wymianie i tez bierze na końcu taka charakterystyka układu tak twierdzi ASO

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej