Autor Wątek: [Coupe GK] Na zimnym silniku się dławi  (Przeczytany 4619 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline krull

• HKP
  • **
[Coupe GK] Na zimnym silniku się dławi
« dnia: 26 Luty 2018, 14:43:12 »
Witam , nadeszła zima i oto w mojej coupecie dzieją się dziwne rzeczy np bo dłuższym postoju nie chce odpalić nieraz uda się za 2-3 razem a ostatnio to i nawet za 5-6 ;/
Dochodzi do tego też taki problem ,że nawet gdy odpali to przez pierwsze minuty po naciśnięciu gazu auto dławi się a gdy puszcze gaz to nagle dostaje kopa , nie da się ujechać czasem nawet gaśnie. Wymieniłem świece bo myślałem ,że coś to da lecz nadal nic. Jakieś propozycje ? Cewka zapłonowa ? Kable ? Zabrudzona lub zamarznięta przepustnica ?

Offline Mateusy89

• HKP
  • **
Kręci a nie odpala
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Marzec 2018, 07:10:15 »
Mam problem z paleniem mojego hyundaia .
Stało się to kiedy jechałem sobie z pracy i kiedy skręcałem auto mi po prostu zgasło. Próbowałem ponownie odpalić i nic .
Miesiąc temu wymieniłem czujnik położenia wału bo był z nim problem kiedy silnik był ciepły , bardzo wtedy skakały obroty. Po wymianie było wszystko w pożądku , aż do teraz. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki , świece nawet założyłem nowe. Kable były niedawno wymieniane . iskra jest na wszystkich świecach. Akumulator też był w tamtym roku kupowany nowy .

Szukałem po Internecie ale nic nie mogę znaleźć w mojej sprawie odpowiedzi .

pomocy ...

Offline RaQu

• Giełda
Re: Kręci a nie odpala
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Kwiecień 2018, 12:21:03 »
Jeżeli posiadasz czujnik bezwładnościowy to sprawdź czy aby nie jest to jego wina (odetnie paliwo) i nie auta nie odpalisz. Może to być też wina pompy paliwa. Musisz w pierwszej kolejności sprawdzić czy dostaje benzynę bo bez tej informacji dalej nic nie zdziałamy :/