Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Komputer średnie spalanie
gurszczak:
--- Cytat: "vqsoft" ---Panowie ktoś rozwiązał ten problem ? od jakiegoś czasu w moim ixe też się spalanie resetuje...
--- Koniec cytatu ---
To chyba tak musi być w poprzednim aucie tez sie resetowal jak miał kaprys hehe a to była toyota :) wiec nie ma co sie przejmować :)
Zibi:
jakiś czas temu, będąc w ASO zapytałem o to, powiedzieli, że reset kompa pomaga, ale nie sprawdzałem, bo wiem, że jak tankuje do pierwszego odbicie to mam max 600km do przejechania, a jak na chama pod korek to jakieś 720km, chociaż ostatnio w trasie padło 820km.
vqsoft:
powiem wam że w żadnym samochodzie tak nie miałem i w ixe tez do czasu jak w okresie chorwackich podroży lałem do baku na maxa. wciskałem po 53 litry,.. teraz tak jakby sesnor sie przestawił... zgłoszę to do aso niech zajrzą do zbiornika
Azool:
Witajcie,
odkopie temat.
Po 7 latach w moim aucie też zaczęły się resetować randomowo
wskazania spalania średniego. I nie jest to spowodowane chlupaniem paliwa, krawężnikami itp. Z początku myślałem że to akumulator bo już nie był w najlepszej kondycji, ale po wymianie aku nadal to samo. Prawie zawsze dzieje się to kilkanaście sekund po odpaleniu auta.
Czy ktoś z forumowiczów może opanował istotę tego problemu?
stryjek998:
Witam . A może dłużej przytrzymujecie przycisk wybierania trybu (patrz foto )
Nawigacja