Forum > Kona

Kona 1.6 T-GDI

<< < (8/13) > >>

TomPL:
Wczoraj widziałem Konę na ulicach Olsztyna, pierwszy egzemplarz na żywo zrobił na mnie wrażenie - taki mniejszy Mitsubishi  ASX i na dodatek zgrabniejszy ;)
Może jakieś fotki wrzucilibyście szczęśliwi posiadacze 8-)

ps. Kolega się przesiadł z SantaFe, a ja może kiedyś z Matrixa ;)

Alonzo_:

--- Cytat: "lovelypl" ---Pierwszy tysiąc km pyknął :)

--- Koniec cytatu ---

I jak wygląda w realu spalanie? Jaki styl jazdy?

lovelypl:
Jak na razie wyszło ok. 9,5l - z czego jakieś 250km po autostradzie (125-130 - dynamiczne wyprzedzanie do 160), jakieś 300km w trasie po górach, reszta to miasto.
Styl chyba normalny - nie jak emeryt i nie jak szaleniec :) Dynamiczne przyspieszanie i hamowanie, ale bez kręcenia licznika do czerwonego pola.
Klima prawie cały czas odpalona - wiadomo jak jest na zewnątrz.
Co do klimy - w porównaniu do SF jest zdecydowanie słabsza, ale można się było tego spodziewać. Tam to jak klimę odpaliłem do czuć było, że auto traci trochę mocy, ale w środku w parę minut robiło się zimno.
Tutaj - klima musi zdecydowanie dłużej pochodzić, żeby było przyjemnie.

Alonzo_:
Chleje ten silnik. Jak żul.
Kiedyś testowalem tucsona w tej motorowni to po powrocie z przejażdżki po miescie nie wierzyłem w to co zobaczylem na kompie.
Testy na YT też to samo nówią.
Jak na takie auto i taką jazdę jak piszesz to nieprzyzwoicie dużo. Przy tej masie to powinno byc spalanie z samego miasta. A przy tej jeździe co u Ciebie to 7 w porywach max 8 średnia wg mnie. Czyli ponizej dychy na miescie sie nie zejdzie przy delikatnym traktowaniu? A ostro to z 15 ?

lovelypl:
Czuję, że 10 po mieście to będzie jak go trochę będę pchać.
Zobaczę po kolejnym tysiącu, ale nie sądzę, żeby coś było lepiej jak już się dotrze.
Spodziewałem się tego patrząc na to, co podaje producent :)
Ale i tak mi wychodzi taniej niż SF :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej