Forum > Sonata

[Sonata NF] Ile wam spala ?

<< < (7/17) > >>

vitalyzd:
A więc zatankowałem do pełna po 434 przejechanych kilometrach i zmieściło się paliwa do pełna 56,5 litrów co wskazuje na spalanie 13L/100km .

Prawdę mówiąc to nigdy nie wiadomo ile bym zatankował na innej stracji itd.lecz gdy mi odbił pistolet jeszcze raz wcisnąłem i doleciało około litra. Kolejne tankowanie będzie z tej samej stacji i tego samego pistoletu bo każdy może w innym momencie odbić :]

Hants:
Taka rada na przyszłość: tankuj tylko do pierwszego odbicia i nigdy nie dobijaj.

Jeżeli to spalanie jest z jednej trasy, to jest dużo za duże. Jesli z całego tygodnia, wielu startów, stopów i zimowej jażdy 2 km do pracy, to raczej kiepskawo, ale w normie.

vitalyzd:
To jest spalanie z 3  tygodni jazdy po mieście w mrozie na krótkich odcinkach

Hants:
No to wszystko jest w porządku i nie masz się czym martwić.

vitalyzd:
a więc kolejne pomiary wyniosły

po przejechaniu 340 km (60km to obwodnica stała prędkośc) spalanie wyszło po zatankowaniu 11.5 litrów

na trasie po przejechaniu 100km w tym 80km autostrada prędkość 120-130km/h 3-3.5 tyś obrotów oraz 20km droga krajowa 90-100km/h. spalanie wyniosło równo 10 litrów.

hmmm kolga ma 2.4 i mówił , że silnik 2.0 więcej pali a 2.4 jest bardziej #oszczędny

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej