Forum > Tucson JM
Wywaliło olej
Krzecha:
U mnie w podobnym okresie co u Ciebie zaczął lecieć olej. Minusowe temperatury i uszczelki szlag trafił. Diagnoza, uszczelka pokrywy silnika i uszczelki dookoła wtrysków. Ale u Ciebie może być co innego, w busie natomiast poszła mi pompa wody w te mrozy. Bez zajrzenia pod silnik się nie obejdzie, umawiaj mechanika, może lecieć zewsząd jak okolice koła może podstawa filtra?
yunior81:
Nie jest tajemnicą w tym silniku gromadząca się biała maź pod korkiem i prosze nie mylić tu podobnej "substancji" jak przy walniętej UPG czy innych teorii spiskowych. Jezeli ktoś jeździ dużo po mieście a mało po trasie to musi mieć tego świadomośc i co parę dni w okresie jesienno-zimowym należy czyścic korek z tej mazi, w przeciwnym razie pozatyka nam np. odmę ,która zamarznie i wywali nam olej w najsłabszym punkcie uszczelnienia silnika.
vanhelsing:
Jak wywaliło z winy zamarzniętej odmy, to nie ma strachu. Ale jak wywala przez filtr powietrza, to niefajnie....
piter1777:
wstawiony na warsztat czekam na diagnozę
:?:
Jest diagnoza zapchana odma poszedł uszczelniacz na wale ,, da się zrobić
Piotrek79:
Dzięki za info.
Czyli kolega yunior miał rację.
Co jakiś czas patrzę u siebie pod korek,ale jeszcze nigdy nie widziałem tego białego goofno:) i niech tak zostanie:)
Nawigacja
[#] Następna strona