Forum > i30 PD

Hyundai i30 opinie

(1/5) > >>

DrAdi:
Hej,

chciałbym poznać opinie użytkujących silnik 1.4 T-GDI.

Jak wypada w praktyce, jak ze spalaniem, wyprzedzaniem?

Warto zainwestować w DCT czy może zostać przy manualu ze względu na późniejsze naprawy?

No i jak z tłumieniem nierówności? Czy prześwit jest wystarczająco duży, bo w samym samochodzie siedzi się w miarę nisko.

Będę wdzięczny za każdą odpowiedź :)

wajkii:
Też jestem ciekawy opinii użytkowników którzy zrobili swoimi autami kilka tys km.
Jak kształtuje się spalanie?
Czy bierze olej?
Jak wygląda jakość wykonania, po czasie wyszły jakieś minusy?

figur:
napiszę opinię z punktu widzenia użytkownika I30GD. zrobiłem jazdę próbną 1.4 T-GDI DCT. na plus - wyciszenie (duża poprawa), fajna praca silnika i automatu. reszta na minus - gorsze materiały wewnątrz (ale wydają sie być solidnie zmontowane), mniejsze schowki w drzwiach (o wiele krótsze) i na konsoli środkowej (tu poprzednia generacja wymiata nawet w porównaniu z niektórymi vanami), brak chłodzonego schowka (a jechałem topową wersją), mniej miejsca na tylnej kanapie (ok 3-5 cm, przy ustawieniu fotela kierowcy pod siebie). jeszcze ten tablet moim zdaniem średnio wygląda zwłaszcza mniejszy niż 8".  biorąc pod uwagę cennik nie wróżę sukcesu

wajkii:
Na razie też jestem po jeździe próbnej i co do wyciszenia się zgodzę, fabryka postarała się. Jednak mam wrażenie że turbodziura jest zbyt duża i trzeba przyzwyczaić się do ruszania, zawsze prawie gaśnie. No i chyba pierwsze auto gdzie siedzisko fotela jest za wąskie.
Jednak jestem ciekaw opinii użytkowników którzy zrobili i30 trochę więcej kilometrów

qbadm:
W moim trzeszczy nadwozie z okolic bagażnika przy ruchach skrętnych, czy np. jak jedno koło wjedzie na krawężnik a drugie jeszcze na asfalcie  :-D Sytuację ratuje leasing, pół VAT i podatek wraca, więc rekompensuje kilka niedoróbek modelu  :-P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej