Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] [Grand Santa Fe] problem z napędem 4X4
kosmos2011:
http://www.klubsorento.pl/forum/viewtopic.php?f=256&t=12442
[ Dodano: 2018-02-21, 22:05 ]
46321-39010 http://e-autoparts.pl/filtr-automatycznej-skrzyni-biegow-hyundai-p-2018757.html
http://www.kolegaberlin.pl/product-pol-5135-Castrol-ATF-Multivehicle-1L.html
.
orson_k:
jakiegos mechanika z mazowieckiego co by wymienił ten wieloklin
vavoom:
--- Cytat: "Lechoniewicz" ---jeżeli komputer wychwyci poslizg kół przednich wtedy automatycznie "dopina" tył. Przycisk służy do tego aby na stałe spiąć tył z przodem, jeszcze przed ruszeniem, aby w trakcie ruszenia odrazu ciągneło na 4 buty.
--- Koniec cytatu ---
Jesteś pewien? Testowałem obecnego Santa Fe (także Sorento I, Sportage III), przy ruszaniu w trybie Auto tył jest częściowo dopięty.
--- Cytat: "Lechoniewicz" ---cytując kolege Zibi "przyciskiem 4WD wcale nie załączasz tylej osi tylko blokujesz napęd 50/50 masz to w instrukcji" To jest jedno i to samo. Żeby rozdzilić moment, trzeba dopiąć tył, więc logiczne, że po dopięciu tyłu moment jest przekazywany w proporcji 50/50. Santa Fe ma bardzo prosty układ, bez zmyślnej elektroniki, która by płynnie zmieniała proporcje przekazywanego momentu. Tył jest albo dopięty albo nie jest. Ot cała tajemnica
--- Koniec cytatu ---
Jak wyżej. Zarówno w Sorento I, jak i Sportage III napęd nie działa zero-jedynkowo. Nie sądzę, aby w przypadku Santa Fe było inaczej.
--- Cytat: "Lechoniewicz" ---Na łukach drogi z inną prędkością obracają się koła przeciwstawne czyli lewe ma inną prędkość niż prawe gdyż jedzie po innym obwodzie i do niwelowania tych różnic służy właśnie mechanizm różnicowy. Przód i tył mają zawsze tą samą prędkość, gdyż inaczej przeczyło by to prawom fizyki. Skoro auto jedzie 70km.h do przodu to i przednie koła i tylne koła mają tą samą prędkość 70km/h. W zakręcie jedynie koła na tej samej osi kręcą się z różną prędkością co niweluje mech. różnicowy
--- Koniec cytatu ---
????
W zakręcie każde koło pokonuje inny dystans w tym samym czasie, zatem każde kręci się z inną prędkością.
guja:
Jaki konkretnie olej jest zalecany do skrzynki rozdzielczej ? Według instrukcji 75w90 GL-5 ale może ktoś podaj konkretna nazwę?
(Wspomniany w instrukcji Shell spirax jest GL 4+ czy to wystarczy ?)
vislav:
--- Cytat: "orson_k" ---dzis dotarła do mnie ta przystawka do skrzyni biegów. jutro działamy dam znać czy pomogło
[ Dodano: 2018-02-21, 12:01 ]
jest diagnoza po rozebraniu
wytarty wieloklin w mechanizmie różnicowym przy skrzyni :-(
--- Koniec cytatu ---
Witam was ja tu nowy.
Własnie rozkminiam swój problem ale znalazłem coś takiego
//www.youtube.com/watch?v=dNGExkDPWo0
Oraz coś takiego
//www.youtube.com/watch?v=he1xMaa86F0
To prawdopodobnie wada fabryczna jak mówi mechanik.
W komentarzu do tego drugiego filmu (Евгений Астахов) można przeczytać że wielu
z nas jeździ nie mając pojęcia że stracili 4WD
Notabene dzięki Panu B , na wschodzie Hyundai to popularna bardzo marka,
internet pełny jest ciekawych informacji.
Ten warsztat z filmu czysty, mechanik zna się na robocie niejeden z naszych mógł by się uczyć .
Nawigacja
[#] Następna strona