Autor Wątek: [Lantra J2] Światła do jazdy dziennej - +12V po stacyjce.  (Przeczytany 3354 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

OuTchOrN

• Gość
Witam serdecznie.
Chciałbym zamontować w swoim autku światła do jazdy dziennej.
Posiadam dwie lampki LED z homologacją E6, regulator, który po włączeniu świateł, wyłączy LEDY oraz przewody.
Oczywiście "+12" pociągnę do regulatora z wtyczki świateł pozycyjnych, "-, masę" podłączę pod akumulator, natomiast "+12 po stacyjce" pociągnę od radia.
Pomyślałem dzisiaj, że +12 po stacyjce mogę podłączyć gdzieś w komorze silnika.
I tutaj moje pytanie. Gdzie mogę się podłączyć w "+12 po stacyjce" w komorze silnika?

hyun

• Gość
[Lantra J2] Światła do jazdy dziennej - +12V po stacyjce.
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Marzec 2014, 21:34:11 »
W skrzynce bezpieczników możesz poszukać jakiegoś wolnego gniazda na przekaźnik gdzie będzie +12 po stacyjce np od klimy (jeżeli nie masz). Zagniatasz końcówkę na kablu od drl i wtykasz w odpowiednim miejscu. Zaleta jest taka ,że nie ingerujesz w instalację.

OuTchOrN

• Gość
[Lantra J2] Światła do jazdy dziennej - +12V po stacyjce.
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Marzec 2014, 08:02:55 »
Dokładnie tak zrobiłem, zanim napisałeś. Mam tam naprawdę sporo takich wtyczek. Tam właśnie się podłączę. Wczoraj zamontowałem światła.
Światła mam prostokątne, i dopasowanie ich do zderzaka, jest tragiczne (zderzak jest ładnie zaokrąglony).
Wszystkie przewody można podłączyć w skrzynce bezpieczników pod maską (Nie mam klimy). Prosta sprawa.