Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] santa Fe 2.7 2009r ben + gaz

(1/3) > >>

bartez2110:
Witam
Mam ogromną prośbe o jakąs konkretna porade...
Mianowicie moj  Santa fe , po rozgrzaniu i wrzuceniu na jałowy , w pewnym momencie lekko rzuca nim . Jestem jego posiadaczem od grudnia , wymienilem rozrzad komp , cewki , swiece i górne lambdy . Podczas jazdy to rzucanie jest nie odczuwalne , gdy tylko stane i zluzuje go w pewnym momencie go rzuca , myslalem ze to minie po wymianie sond. Jednak problem nie ustal. Obrotomierz nie faluje . Prosze o porade , wrzucilem go na TORQUE nie pokazuje zadnych błedów ale na wykresach znalazlem na czerwono wyszczegolnione dwie rzeczy -( MID $31 TID $33 EGR Monitor Bank 1 Min:20,561L Max:0,003L  Current: 13,104L ) i ( MID:$90  TID:$99
Min:20 544ms  Max: -24 269ms  Current: -26 224ms )

kosmos2011:
G6EA + LPG = nic dobrego.

bartez2110:
nie wiem kolego skąd ta opinia , nie zgodze się z nia ale  jedno wiem na pewno nie jest to żadna porada :)

kosmos2011:
Bardziej spodziewałem się dyskusji w rodzaju.

Tak wiem.

Jak w grudniu kupowałem to poprzedni właściciel sumiennie sprawdzał luzy zaworowe (mam dokumenty), a i ja dla pewności i tag 13.01.2018 (sto ** tyś km, na gazie kilkadziesiąt tyś km) sprawdzałem i jest wszystko ok.

Ciśnienie sprężania również w normie.

bartez2110:
Jezeli o luzach zaworowych nie wspomnialem to znaczy ze nic nie ronbilem przy nich , wlasnie po to jest ten post. Byc moze jest osoba co miala podobny problem , bo sprawdzac wszystko po kolejii i wydawac pieniadze bez ustannie w naprawy to nie jest problem. Moga to byc luzy , ale moze tez swirowac jakis czujnik. Wiec nie medrkuj kolego , a jak masz tego typu posty pisac to nie pod moim bo nic nie wnosza ...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej