Autor Wątek: [ix35 EL] Szklany dach, dostęp bezkluczykowy.  (Przeczytany 29768 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline syly62

• HKP
  • **
[ix35 EL] Szklany dach, dostęp bezkluczykowy.
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Lipiec 2016, 21:40:54 »
Witam,mam problem z panoramą,raz mogę zamknąć raz nie ,zasuwa się do połowy i cofa? dlaczego może ktoś mi doradzić? pozdr syly62

wilkq

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 20 Lipiec 2016, 14:02:21 »
Mało używasz pewnie :) Pierwsze razy po zimie też tak mam. Dlatego dokładnie umyj dach - wyczyść śmieci przy prowadnicach.
Przetrzyj linki szmatką a później posmaruj je np wazeliną i ponownie przetrzyj żeby kurzu nie łapały. A jak pada deszcz i chcesz na szybko zamknąć to pomóż ręką ;)
To element mechaniczny potrzebuje konserwacji - ja już po gwarancji mam samochód ale jak Ty masz to na przeglądzie powiedz żeby to odpowiednio zakonserwowali i przeczyścili. Ja o tym zapomniałem ale sam zrobiłem i daszek śmiga jak złoto.
Swoją drogą ASO ani razu nie spojrzało na prowadnice w moim samochodzie...a jako że element jest w standardzie w mojej wersji to mogliby to ogarniać a nie udawać że nie widzą. Chyba że producent zaleca nie ruszać ale nie ruszane elementy mechaniczne się psują ;)

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #32 dnia: 16 Marzec 2017, 23:02:54 »
Dla Kula

Umiejscowienie wtyczki od silniczka.
.

Alibaba

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Marzec 2017, 14:41:57 »
Jak napisałem niedawno jestem posiadaczem Ix35 premium i w weekend mając trochę czasu postanowiłem sprawdzić jak otwiera się dach. Z otwarciem był mały problem a zamknięciem porażka po ruszeniu do przodu zaraz się cofał. I wtedy zgodne z zasadą zajrzałem jak sie to obsługuje do instrukcji. Ani słowa o konserwacji... wyczyściłem i nasmarowałem teflonem . trochę poprawiło działanie.
Co do kluczyka jeszcze nawyk z poprzedniego samochodu szukania kluczyka w stacyjce głownie przy wyłączaniu... Jestem ciekaw czy korzystacie ze stacji dokującej? Ja najczęściej jak jadę w długie trasy, Na miejscu w kieszeni bo za dużo pierepałek z otwieraniem schowka.
Szumu raczej nie słyszę więcej, choć jeszcze nie jechałem z otwartym dachem. Wszystko przede mną...

Offline DiMeteo24

• Giełda
Problem ze szklanym dachem
« Odpowiedź #34 dnia: 05 Kwiecień 2017, 08:03:45 »
Witam,
może ktoś opisać procedurę czyszczenia/konserwacji. Niestety po zimie ledwo się rusza :(

Offline pudzian3

• Giełda
« Odpowiedź #35 dnia: 23 Luty 2018, 10:46:35 »
To ja moze zapytam jakiego smarowania uzywacie do swoich dachow? Jade za tydzien na serwis i maja na to spojrzec ale gwarancja sie konczy i bede go sam konserwowal nastepnym razem :)
Pozdrawiam

Offline dominik86_

• HKP
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 26 Luty 2018, 12:45:10 »
Witam,

mam pytanie dotyczące dachu panoramicznego. Czy tą roletkę wątpliwej jakości da radę wymienić na coś lepszego? Druga sprawa... niby IX35, wyższa klasa a trzeba ją zaciągać ręcznie. W moim drugim Hyundaiu (I30) roletka jest zasuwana automatycznie. Czy istnieje możliwość montażu czegoś podobnego w IX35? Orientuje się ktoś?

Pozdrawiam