Autor Wątek: [ix35 EL] Szklany dach, dostęp bezkluczykowy.  (Przeczytany 32073 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

przemeq

• Gość
[ix35 EL] Szklany dach, dostęp bezkluczykowy.
« dnia: 11 Marzec 2012, 17:40:29 »
Witam, ma któryś z Was u siebie w ix35 szklany dach? Działa on, czy raczej są z nim problemy?
I jeszcze dostęp bez kluczykowy...  jak to działa i jak się sprawuje?

firefighter1

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Marzec 2012, 16:59:53 »
bez-kluczykowy rewelacja! szklany dach fanaberia.

przemeq

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Marzec 2012, 17:38:51 »
mógłbyś opisać dokładniej?!

Rybka&Wieprz

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Marzec 2012, 18:00:35 »
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1080

to generalnie wszystko na temat tego kluczyka ;-)
o szklanym dachu nic nie wiem

wilkq

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Marzec 2012, 15:41:58 »
Mam i jedno i drugie - w wersji Premium to standard. Jak miałbym płacić ekstra za to to bym nie brał. Dostęp bezkluczykowy - super sprawa. Dach otwierany bezproblemowo - latem otwarcie bez sensu jak upał - na głowę prosto świeci :) a zimą - zimno. Ale jako bajer i gadżet działa bezproblemowo. Minus - szklany dach utrudnia montaż anteny CB - trzeba ją umieścić na końcu dachu przy spojlerze. Najczęściej otwieram wiosną - jak pierwsze słoneczko wygląda.
Jest taka podnoszona owiewka - i nie hałasuje specjalnie do około 80 km/h później lepiej zamykać...

Christo218

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Marzec 2012, 19:27:04 »
Osobiście polecam dostęp bez kluczykowy , to bardzo komfortowe rozwiązanie.
Natomiast jeśli chodzi o szklany dach , to mogę jedynie powiedzieć ,że fajnie wygląda:))

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Marzec 2012, 11:25:13 »
Cytat: "Christo218"
Natomiast jeśli chodzi o szklany dach , to mogę jedynie powiedzieć ,że fajnie wygląda:))

Popieram, posiadałem samochody z tym właśnie bajerem, i jak kto woli: gadżet fajny, ale nie zawsze funkcjonalny. Raz grzeje w dekiel, raz chłodzi zbytnio wnętrze- hałasując przy tym, a czasami (czego nikomu nie życzę) cieknie do wewnątrz aż przykro siadać na obsikane siedzenia... :mrgreen:  :lol:  :-o  :-D

firefighter1

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Marzec 2012, 15:04:22 »
..oraz uniemożliwia montaż systemu Adio-Wideo w podsufitce (patrz inny temat http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1110)

przemeq

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Kwiecień 2013, 14:18:20 »
Jak sprawuje się dach panoramiczny w Waszych autkach? Miał ktoś juz problemy?

klemens

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Kwiecień 2013, 14:25:15 »
Nie wziąłem wersji premium, właśnie ze względu na szklany dach. Wady - jak powyżej, plus jeszcze jedna: jest wtedy grubszy sufit, czyli mniej miejsca nad głową. Zalety - brak (moim zdaniem, oczywiście).
System bezkluczykowy w wydaniu hyundaia - rewelacja.

Azool

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Kwiecień 2013, 17:41:57 »
Ja mam, i nie zauważyłem aby były problemy. Co do miejsca na głową to jest go aż natto, no chyba że ktoś jeździ w kapeluszu. Za to jest bardzo fajnie doświetlone wnętrze i mamy do dyspozycji szyberdach który można uchylić bądź otworzyć - w miare potrzeb.

Gryniu05

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Kwiecień 2013, 09:14:34 »
Zgadzam się  z Azool  :-) Poza tym jest to super sprawa dla dzieci :) Jedyny minus jest wtedy jak ci ptak narobi ... zasrane niebo masz :)

Jaco

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Kwiecień 2013, 07:10:11 »
W wersji ze szklanym dachem jest tyle samo miejsca. w super upalne dni nie warto go otwierać bo wtedy grzeje w dekiel . przy zamkniętym dachu ale bez rolety nie grzeje ( szkło mocno przyciemnione). Ktoś kto kupuje wersję premium i tak to dostaje . Moim zdaniem warto bo przydaje się w wiosenne (czytaj wczesno letnie :) dzionki) oraz w pochmurne dla rozjaśnienia otoczenia a poza tym w innych markach ludzie bulą ciężka kasę żeby to mieć  :lol:

przemeq

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Kwiecień 2013, 14:45:24 »
Według mnie szklany dach to fajna sprawa, ale boję się jednego... ze zacznie przeciekac.

wilkq

• Gość
Nie przecieka :)
« Odpowiedź #14 dnia: 09 Maj 2013, 21:45:23 »
Oj o przeciekaniu nie ma mowy - tosz to nowy samochód - masz gwarancję. Pierwsze otwarcia po zimie dach chodzi trochę głośniej niż zwykle - ale po 3 razach otwórz - zamknij chodzi już cichutko. I nie ma mowy o przeciekaniu.

Jeszcze jedno - samochód jest dosyć wysoki - ja mam trochę ponad 180 cm wzrostu i nie sięgam na środek dachu w trakcie mycia ;) w blaszaku pewnie by to nie przeszkadzało - a tutaj trzeba po stołeczek się udać coby mieć piękną panoramę na całej powierzchni ;)