Autor Wątek: [ix35 EL] Niedziałąjący zamek centralny w klapie i lewych ty  (Przeczytany 4314 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DariuszK

• HKP
  • **
Mam problem jak w temacie. w klapie nie działa w ogóle centralny zamek. Sprawdziłem zasilanie w kostce zamka i sa tam 2 czarne przewody - masa oraz w jednym jest stałe napięcie, w czwartym przewodzie nic. Czy miał ktoś podobny problem, może ma ktoś schemat elektryczny tego układu? Jeśli chodzi o lewe tylne drzwi to problem wygląda tak: podczas zamykania pilotem słychać że coś się tam dzieje, jakby taki odgłos trrrr, jakby obcięty trybik czy coś podobnego, podczas otwierania słychać takie stuknięcie jak w pozostałych zamkach, pytanie czy zamek da się rozebrać, część elektryczną sterującą mechanizmem? i czy żeby go zdemontować to trzeba wyjąć szybę?

[ Dodano: 2018-01-30, 18:21 ]
Z tylną klapą sie wyjaśniło. W systemie bezkluczykowym gdy jest pilot w pobliżu to klapa zawsze bedzie otwarta.

Offline janmar

• HKP
  • **
[ix35 EL] Niedziałąjący zamek centralny w klapie i lewych tylnych drzwiach
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Styczeń 2018, 09:42:08 »
Miałem identyczny kłopot z zamkiem tylnych lewych drzwi. (często najrzadziej otwierane.]
Problem znikł po wielokrotnym przyciśnięciu a następnie "puszczeniu" krańcówki tychże drzwi.Określiłbym to jako" pstrykanie"krańcówką.
Może to brzmi niepoważnie,ale u mnie pomogło.  :-)

Offline DariuszK

• HKP
  • **
Tylko ze tutaj jakby dziala bo slychal jak chce zamknac ale cos omyka. Moim zdaniem jakby cos mechanicznie blokowalo. Ale sprawdze Twoj sposob ;) a jak nie to bedzie okazja zrobic manuala wymiana zamka ;)