Forum > i30 PD

PROBLEM Z BAKIEM

<< < (15/17) > >>

asche:
Sprawdź sobie przy pomocy jakieś aplikacji typu Fuelio z trzech kolejnych tankowań i te 4.9l/100km się okaże bzdurą jaką pokazuje komputer.
W każdym aucie tak jest - komputer samochodu przekłamuje wyniki spalania.

sankra19:
Jak pisałem w innym wątku, z tankowania wychodzi ok 5,2, ale zdarza mi się wyjechać nim z garażu i po kilkunastu minutach go w nim schować robiąc przy tym z 50m. Ale przy tych problemach z bakiem, nie do końca wiadomo, czy zawsze tankujemy do tego samego momentu, choć robię to do 3-ego odbicia. Zresztą nawet , obecnie 24 letnia, Honda Civic, może przy jeździe w trasie zejść poniżej 6l LPG/100km, przed zagazowaniem miałem średnią z tankowań 5,2. Jeżdżę płynnie z dżentelmeńskim +10km/h a słaby, mały silnik pozwala długo sobą hamować.

ojojo:

--- Cytat: sankra19 w 01 Grudzień 2020, 18:27:11 ---Jak pisałem w innym wątku, z tankowania wychodzi ok 5,2, ale zdarza mi się wyjechać nim z garażu i po kilkunastu minutach go w nim schować robiąc przy tym z 50m. Ale przy tych problemach z bakiem, nie do końca wiadomo, czy zawsze tankujemy do tego samego momentu, choć robię to do 3-ego odbicia. Zresztą nawet , obecnie 24 letnia, Honda Civic, może przy jeździe w trasie zejść poniżej 6l LPG/100km, przed zagazowaniem miałem średnią z tankowań 5,2. Jeżdżę płynnie z dżentelmeńskim +10km/h a słaby, mały silnik pozwala długo sobą hamować.

--- Koniec cytatu ---

Twój silnik to benzynowy 1.4 MPI 100KM?

sankra19:
Tak. 100KM.

Tomeck81:
witam forumowiczow. oststnio jak zajechalem na stacje, to przed zatankowaniem mialem do przejechania 25 km to obstawiam ze bylo w baku moze z 1.5 litra. Zatankowalem do pelna, doslownie pod korek i weszlo 48.5 litra. Pistolet odbijal juz przy 40 litrach.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej