Forum > i30 PD

PROBLEM Z BAKIEM

<< < (2/17) > >>

Jackos:
Mi przy małych odcinkach (do 10km) w zimie spała nawet do 9,5l na 100km. Myślałem, że to może być przyczyną. Ale 8l/100km powinno wskazywać w miarę poprawnie zasięg... Choć wg specyfikacji Hyundaia i tak spalanie powinno być w okolicach max 6,6l/100km.

Tak czy inaczej zgadzam się z Tobą, że powinni to naprawić.

Michał:
Moze to kwestia jakosci paliwa? dysrtybutora? 2x tankowalem na stacji obok tesco- 2x pistolet odbil przy ~42 litrach.

Jackos:
Ja od nowości tankowałem tylko na Orlenie (Pb95) - w różnych stacjach na terenie polski. Od kilkudziesięciu tankowań udało mi się zatankować 40l max.

Nigdy nie zwróciłem uwagi, że bak ma teoretyczna pojemność 50l... Dopiero teraz jak zobaczyłem wasze posty to przypomniało mi się, że dziwnym trafem po wyjeździe z salonu zatankowalem znacznie więcej niż teraz gdy już mi się pali rezerwa.

Swoją drogą jazda na oparach paliwa szkodzi samochodowi, więc może jest w tym jakąś zaleta ;)

Leszek64_64:
Swoją drogą jazda na oparach paliwa szkodzi samochodowi, więc może jest w tym jakąś zaleta ;)[/quote]

I to jest prawda.
U mnie przebieg ponad 11000 - tankuję gdy komp pokazuje około 90 - 100 km do końca. Jeżdżę w straszliwych korkach codziennie około 20 km  - średnie spalanie 8,2 litra  /100 km. Na autostradzie odcinek 300 km ze spalaniem 6,4 z prędkością do 140.

fryc86@poczta.onet.pl:
Nie no Panowie co ma spalanie do ilosci zatankowanego paliwa spalanie moze bys i 15/100km ale jak komputer pokazuje ze zostało 5 km to te 50 a nawet 53 l trzeba wlac i to chocby nie wiem jak bardzo pienilo sie paliwo !!!

Ja was prosze o jedno zgloscie to w salonach/serwisach bo jest to temat strasznie wkur... mam ze szczecina 550km do Warszawy jezdze 3-4 razy w tygodniu po to kupiłem nowe auto a tu na baku przejeżdżam  530 km.
A poza tym jak im to zgłaszam to mowia no wi pan to tylko gdzies 8l moze 100 km czy az tak panu to przeszkadza - ja na to TAK jak kupuje cos co ma bak 50L to chce zeby tyle miało - a on na to ale nikt poza panem tego nie zgłaszał ?!?

Powiem Masakra z tymi Serwisami  tak jak mowie temat u mnie czeka do 22.02. i oficjalne pismo zobaczymy co wtedy zrobią
Pozdro

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej