Forum > i30 PD

PROBLEM Z BAKIEM

<< < (8/17) > >>

qbadm:
A który producent podaje dane nr spalania obliczane w warunkach eksploatacyjnych?:) Zawsze to dane na podstawie testów laboratoryjnych :) Ja zawsze mnoże dane katalogowe x 1,5 :)

wlochatybilly:
Dzień dobry wszystkim , auto odebrane z salonu , nie wiem ile było w zbiorniku , na stacji do odbicia weszło 43,3 po czym udało się jeszcze dosiurać 3 litry , po takim zatankowaniu zasięg autka ok 680 km.

jaclas:

--- Cytat: "wlochatybilly" ---...na stacji do odbicia weszło 43,3 po czym udało się jeszcze dosiurać 3 litry ...
--- Koniec cytatu ---

Z tego, co wiem takie "dosiurywanie" nie jest zbyt dobre.
Szkodliwe nawyki kierowców.

marcoxhyun:
Witam kolegów.
jestem nowy na forum i nowy w Hyundai :)
To mój pierwszy koreanczyk.

Niedawno nabyłem i30 2017 i od razu zaciekawił mnie ten post.
po dojechaniu do rezerwy ( wskazowka analog) + komp - krzyczy ze zostało 20 km pojechałem zatankować i ... weszło 39L , po ponownym wcisnieciu pistoletu 40,8L.
czyli jest coś na rzeczy.

przekręciłem do ASO Zabrze- tam już Pani z serwisu wiedziała o tym problemie bo jak stwierdziła sama go zauważyła bo też jeździ i30.
po namowach ma sie skonktaktować z centralą H i dać znać czy coś ustaliła.
Panowie natomiast próbowali mi wmówić że tak ma być i że jak wskazówka dojdzie do zera to mogę jeszcze spokojnie ze 100 km zrobić  :lol:  Czyli znają problem i próbują się tłumaczyć.
zobaczymy co wymyślą...

qbadm:
Ma to swoje dobre strony: wskazówka dojdzie do zera a pompka w zbiorniku nadal jest chłodzona i smarowana paliwem, tutaj jak nic Hyundai zrobił to świadomie, żeby uniknąć awarii pomp i zapowietrzeń układu paliwowego... Czy to ok czy nie to już sprawa indywidualna każdego użytkownika :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej