Forum > i30 PD

PROBLEM Z BAKIEM

<< < (5/17) > >>

Jackos:
Puławska... ;)

W sumie może właśnie warto podjechać do tego samego ASO, żeby udowodnić, że nie tylko jedna osoba ma zastrzeżenia.

qbadm:
Boję się cytować bo dostałem ostrzeżenie za złamanie regulaminu: III pkt 9g  :shock:  Never mind, w każdym razie thx za namiar na ASO, tam raczej nie zajadę ale spróbuję na Krasnobrodzkiej :)

qbadm:
U mnie chyba nie jest tak źle, 169KM przejechane a wskazówka jeszcze nie drgnęła, dodam, że zatankowałem pod sam korek, aż widziałem niespieniony ON :)

qbadm:
Hej, następna obserwacja: coś jest na rzeczy z wyliczaniem przez komputer średniego spalania. U mnie od wspomnianego wyżej tankowania do pełna zrobiłem 480km po czym znów zatankowałem do pełna: weszło ledwo 19L!!! Wychodzi na to, że auto pali średnio: 19/4,8=3,96L/100km podczas gdy komputer w skumulowanych danych dla tego przebiegu wyświetla 5,6L!!! Czy sprawdzaliście jak to wychodzi u Was podczas tankowania dzieląc litry przez przebieg? Bo to by tłumaczyło domniemane problemy z ilością paliwa jakie wchodzi do baku :) Nasze auta palą chyba mniej niż to co podaje komputer :)

Michał:
Tak jak pisałem w innym temacie dotyczącym średniego spalania w I30.
Spalanie pokazywane przez komputer pokładowy do niczego się nie nadaje i podaje bardzo złe wartości.
Pospisywałem sobie przebieg przy 3/4 baku i 0,5 baku. Komputer pokazywał odpowiednio 9,1 oraz 8.7.

W rzeczywistości, biorąc pod uwagę przebieg i wskazanie analogowego wskaźnika pojemności baku wychodzi aż 10,7 (po 1/4 baku)i 10,9! (po 1/2 baku), także realny zasięg to ~487 km ( a nie komputerowe 540).  

Jak na auto z taką pojemności i mocą bardzo dużo pali.
cykl jazdy mieszany: obwodnica prędkość około 130 + miasto

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej