Forum > i30 PD

PROBLEM Z BAKIEM

<< < (3/17) > >>

Michał:
Niezależnie od spalania, faktem jest że kupyjac auto -uzywke- tankowalem w trasie na kreskach --- i weszło nieco ponad 50l. Teraz tankuje na kreskach i wchodzi 42l- wszystko w obrębie poltora miesiąca więc na świeżości pamietam.
Nie wiem czy może mieć to zwiazek czy nie, Ale raz chcąc zatankować na kreskach nie mogłem tego zrobic - caly  czas odbijalo pistolet, w koncu sie udalo....na 85% to byl pierwszy raz kiedy weszło okolo42l bo zapłaciłem ~ 200zl przy cenie okolo 4.80 a bylo  do pelna i bylo to chwile po tankowaniu na trasie.
Moze to jakas banka powietrza? - tak mi obskuga stacji powiedziala jak odbijalo mi pistolet na stacji.

qbadm:
Sprawdzę z ciekawości ile wejdzie u mnie, bo zasięg teoretyczny mam zwykle w okolicach 800-850km a  spalanie średnie około 6.0, wiadomo w zależności czy więcej po mieście czy trasie ale tak czy siak daje to między 48-51L

fryc86@poczta.onet.pl:
No niby nie bo u mnie serwis wymontował pompke czy cos co jest pod siedzeniem z tyłu i zajrzał że faktycznie pływak nie sięga do paliwa.

I tak to narazie wszystko co zrobili w tej sprawie :)

qbadm:
A co ze smokiem? Bo pływak ok, zawiśnie nad paliwem i pewnie wyswietli 0km dystansu do tankowania ale czy smok będzie dalej pobierał paliwo? Domyślam się, że tak, serwis coś więcej w tej sprawie powiedział? Kazali czekać na akcję naprawczą czy co?

Jackos:
Ja dzisiaj zgłosiłem sprawę w ASO, ale problem został całkowicie zbagatelizowany.

Niby wzięli na warsztat, niby popatrzyli, ale stwierdzili, że wszystko działa zgodnie ze sztuką.

Bezskutecznie prosiłem także o zgłoszenie do centrali.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej