Forum > Matrix / ix20
[ix20] Hyundai ix20 cennik 2018
ELETomek:
--- Cytat: "MERCI_HKP" ---....czyli mniemam iż pogodziłeś się z wadą fabryczną tylnich amortyzatorów ?
http://hyundai.nieudanyzakup.pl/ ... i zaakceptowałeś pozostałe wady ? ....
--- Koniec cytatu ---
Nie ma aut bez wad. Ważne żeby zalety przeważały ;-)
Np ; zadowolenie żony - bezcenne, za resztę zapłacisz kartą .... :-D
kri$:
Przecież te wady zostały usunięte po pierwszym liftingu, inny rodzaj charakterystyki amortyzatorów. U mnie po wymianie jest wszystko OK (wymianę tylnych, załatwiłem bezpłatne w HMP, a przednie akcja serwisowa).
irekmiecz:
Ujeżdżam "hultaja" od kwietnia 2011 i jestem z niego na tyle zadowolony że po informacji o końcu produkcji rozważałem nawet wymianę na nowego. Nie jest idealny ale i tak patrząc na całokształt zalety znacząco przewyższają wady.
nadamus Gratulacje i zadowolenia życzę.
nadamus:
nie ma aut idealnych ;) zobaczymy jak bedzie- jeżeli bedzie tak jak aveo (chevrolet lub jak kto woli daewoo) to bedę szczęśliwy ;)
MERCI_HKP:
--- Cytat: "kri$" ---Przecież te wady zostały usunięte po pierwszym liftingu, inny rodzaj charakterystyki amortyzatorów.
--- Koniec cytatu ---
- tak że nie hałasują i samochód nie podskakuje. To nie chodzi o zamontowanie mocniejszych - przy złym kącie amortyzatora i sprężyny samochód nie trzyma się dobrze asfaltu. Szczególnie to widać jak w asfalcie jest studzienka (nieco niżej i gładsza) Wówczas przy przejechaniu tył uskakuje i to czuć...jedno koło traci przyczepność. Mam nowe auto i to zjawisko występuje - nowe amortyzatory tylko spowalniają proces - jednak gdzieś czytałem że zużycie jest i tak wcześniejsze (średnio o 15%) na szarpakach podczas przeglądu corocznego. No i po drugie rysuje się już od samego patrzenia (jak ktoś też ujął) - tylko ja jeżdzę i uważam przy otwieraniu - a i tak mam bardziej porysowane wnęki klamek niż żona w 20 letnim passacie. I ciągła kontrola podkładek pod klamkami aby nie tarły jak opisał Kudłaty_1975 przy i20 http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1584&postdays=0&postorder=asc&start=270
Nawigacja
[#] Następna strona