Forum > Matrix / ix20

[ix20] Hyundai ix20 cennik 2018

<< < (10/16) > >>

nadamus:
dzieki za info- już wiem ze trzeba zamawiac za stocku.

kri$:
Informacje mam z pewnego źródła.

nadamus:
na stronie niemieckiej już nie można konfigurować ix20 wiec jednak wycofują z produkcji

Dzius:
To błąd !!! sprzedaż jednak jakoś wciąż idzie:
http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/hyundai/hyundai-ix20/
http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/kia/kia-venga/
Gdyby go nieco zmodyfikować, usunąć trochę wad i dać silnik 1.4 turbo 140KM, to byłoby to całkiem fajne rozwiązanie. A tak trzeba będzie kupować przyciasne i drogie SUV/Crossover'y.

A przy okazji wymienię co trzeba by poprawić:
1) Wyciszyć zawieszenie samochodu by na dziurach tak nie stukał. Można wprawdzie się przyzwyczaić, ale konkurenci są lepsi.
2) Krawędź tylnej szyby obniżyć w celu poprawy widoczności przy cofaniu - jest tam pewien potencjał w tym względzie - po co patrzeć na pasek plastiku na tylnej klapie, jak może to być dodatkowy pasek szyby ?
3) Układ kierowniczy za mocno wspomagany. Ewentualnie można silne wspomaganie zostawić jako włączany tryb "City".
4) Odchudzić te cholerne słupki przednie. Nawet Honda Jazz ma lepszą widoczność na lewy skos do przodu.
5) Wprowadzić składane do przodu oparcie przedniego fotela pasażera. Dzięki temu można by przewozić długie paczki do 2.5m we wnętrzu. Oprócz Hondy Jazz, teraz VW T-Cross będzie miał takie rozwiązanie. Jak miałem Hondę Jazz i kupowałem w IKEA paczki meblowe do pokoju dziecka, to śmiałem się ze wszystkich dużych SUV, którym te rzeczy wystawały poza otwartą klapę. A ja z takim małym wiozłem to w środku bez krępacji.
6) Dodać kieszenie w tylnych drzwiach.
7) No i oczywiście jakiś mocniejszy silnik jak 1.4 Turbo GDI 140 KM. Dlaczego Seat Arona /VW T-Cross mogą mieć lepsze silniki (nie mówiąc o i30, a IX20 nie) ?
Albo inaczej dlaczego samochód praktyczny ma mieć słabszy silnik niż te mniej praktyczne ?
I to wszystkie znaczące wady tego pojazdu. Innych nie ma.

kri$:
Sprzedaż idzie, ale produkcja do końca czerwca.
Porównujesz auta nowe, z ix20 który początki produkcji ma 2010 roku.
Ix20 miał praktycznie jeden lifting i to bardzo skromny.
Niestety, ale VANy są na wymarciu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej