Forum > i40 VF
[i40 VF] Drżącą kierownica na postoju
struksik:
Mam i40 1.7 141KM CRDI i zrobione około 35 000 km. Od jakiegoś czasu zaobserwowałem, że na postoju drży/wibruje kierownica, delikatnie, czasem mocniej czasem słabiej. Czy też tak macie? Czy taki efekt był zawsze, a ja sobie uroiłem coś, że wcześniej tego nie było? Czy może coś pada i powinienem bliżej się temu przyjrzeć? Co ciekawe podczas jazdy już od około 50-60km/h drgań nie ma. Podczas jazdy prędkościami autostradowymi również.
antonio12:
Sprawdz poduszki silnika
struksik:
Byłem z tym w ASO i powiedzieli że to normalne po takim przebiegu. Czy Wy też macie takie drgania? Byłem przekonany, że czegoś takiego nie było wcześniej.
kielta82:
a ja powwiem ci ze tez chyba cos takiego u siebie zauwazylem ale nie zwracam na to uwagi i jak na razie nic sie wiecej nie dzieje
wtom:
--- Cytat: "struksik" ---Byłem z tym w ASO i powiedzieli że to normalne po takim przebiegu. Czy Wy też macie takie drgania? Byłem przekonany, że czegoś takiego nie było wcześniej.
--- Koniec cytatu ---
pogratulować idiotom z ASO trafnej diagnozy :mrgreen:
co ma piernik do wiatraka (przebieg).
ma nie drgać i tyle, jak drga to albo dwumas nie domaga, albo poduszki nie pracują prawidłowo lub silnik kulawo chodzi.
jak nie drgało wcześniej to tak ma być i do przebiegu 300tys. :-P
Nawigacja
[#] Następna strona