Forum > i30 FD

Hyundai i30 nadmierny halas

(1/5) > >>

jery1944:
Witam, ja u Was poraz pierwszy. Stalo sie TO tydzien temu, jest i30 rocznik 2007 pojemnosc 1600 comfort. Wczesniej bylo Ponny ,acent,acent 2 getz . Poprzednie doswiadczenia daly mi prawo do kupienia i30. Pierwsze kilometry daly mi mieszane uczucia , moja radosc zaklocil chalas jaki panuje w srodku przy jezdzie po nierownosciach [Getz, acent to miodzio ] . Moze to wina opon [kumhoki ]? Czy ktos z Was tez ma takie odczucia .A moze ten typ tak ma ? . Potrzebuje instrukcje w jez. polskim , dostalem tylka angielska . To narazie tyle,bede sie odzywal z uplywem kilometrow .pozdrawiam HYUNDAIOWCOW

speedmaster:
ja mam i30 już prawie od roku i żadnego hałasu od zawieszenia nie zaobserwowałem :roll:

instrukcję mam po Polsku więc może upomnij się u dealera, u którego kupowałeś auto :roll:

jery1944:
Witam, ten halas przenosi sie do wnetrza, z pracy opon na nierownosciach .Czy zmiana opon na cichsze cos pomoze i jakie wybrac?

speedmaster:
w i30 silnik hałasuje przy powyżej 3500 obr, opony mam Hankooki i nie są ciche ale nie jest to drażniący hałas :roll:

czy na zimówkach też tak miałeś?

Zbinek:
Hałas w i30 powyżej 3500 obrotów to jego, moim skromnym zdaniem, najgorszy feler. Po przesiadce z Opla ciężko mi się przyzwyczaić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej