Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Podświetlenie przycisków
maciekw:
u mnie regulacja jasności deski nie jest podświetlana, na płytce nawet nie ma miejsca na żarówkę, a sam plastik jest nieprzezroczysty. Niestety.
A wyciąga się go na zatrzaski. Przynajmniej u mnie.
krzysztof lasocki:
--- Cytat: "ROTHMANS" ---Pytanie jak się wymienia podświetlenie w przyciskach typu światła awaryjne, przeciwmgielne oraz czy macie to podświetlone chodzi mi o przyciski lock, unlock etc
Obrazek
--- Koniec cytatu ---
Witam Forumowiczów jestem tu pierwszy raz więc proszę o wyrozumiałość, a wracając do tematu:
1)wyciągasz popielniczkę,odkręcasz 2 wkręty
2)podważasz dolną konsolę z prawej i z lewej strony,delikatnie ciągniesz aby puściły zaczepy(podważałem zaokrąglonym cienkim nożem)
3)odpinasz wtyczki z panelu sterowania klimą,zapalniczka+popielniczka+dodatkowe gniazdko
(odkładasz na bok,masz wtedy dostęp do żarówek zapalniczka+popielniczka)
4)wyjmujesz radio
5)odkręcasz 2 wkręty z górnego panelu środkowej konsoli,są one z dołu,od strony dolnego panela
6)podważasz konsolę zprawej i lewej strony,delikatnie ciągnąc żeby puściły zaczepy.Podważ też ją od góry, tam też są zaczepy
7)wypinasz wtyczki z klawiszy,wyciągasz klawisze z konsoli
8)żaróweczki są 2 w każdym z klawiszy,z boku pod takimi okrągłymi oprawkami,wykręcasz pólobrotu(1 biała,1 zielona)
9)żaróweczki mają długie wąsy do nawinięcia na oprawkę
10)nie pamiętam symboli żrówek bo zabrałem je do sklepu i pokazałem co chcę(2,80zł/szt katowice ul. Ordona)
11)składasz to wszystko z powrotem i cieszysz się że świeci
Powodzenia(opis dotyczy Santa fe 2005r.)
[ Dodano: 2012-11-13, 22:49 ]
krzyś
thyss:
Hej,
U mnie nie świecą przyciski sterowania klimy po prawe stronie. Zanim rozbiore panel przedni chciałbym zaopatrzyć się w potrzebną żarówkę. Wiecie może jaka tam jest? Santa Fe 2004
maciekw:
nie pamiętam w sumie dokładnie żarówek - chyba były mniejsze niż za zegarami. Powiem Ci szczerze - 10 minut pracy i otworzysz konsolę środkową, wyciągniesz żarówkę i założysz konsolę ponownie.
JA swego czasu w stare oprawki wrzuciłem diody czerwone (fi 3mm) z rezystorem (~560-580omów) i będzie świecić do złomowania.
thyss:
jeśli to 10 minut to faktycznie nie ma co zawrać głowy :)
Nawigacja
[#] Następna strona