Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Podświetlenie przycisków

<< < (4/18) > >>

ferudin:
Musisz niestety zdejmować boczek od drzwi (tapicerkę) odkręcić parę śrubek i ostrożnie ale zdecydowanie zdjąć boczek-jest na wcisk. Potem powypinać kable od szyb i lusterek i masz boczek na wierzchu. Panel z przyciskami odkręca się od boczku.

kkorbik:

--- Cytat: "ferudin" ---Musisz niestety zdejmować boczek od drzwi (tapicerkę) odkręcić parę śrubek i ostrożnie ale zdecydowanie zdjąć boczek-jest na wcisk. Potem powypinać kable od szyb i lusterek i masz boczek na wierzchu. Panel z przyciskami odkręca się od boczku.
--- Koniec cytatu ---

Dokładnie tak tylko jeszcze uważaj na kabel czerwonej safety lampki montowanej w dolnym rogu drzwi, nie jest aż tak długi więc przy mocniejszym szarpnięciu można się go pozbawić powodzenia http://hyundaiklub.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

ozzyhw:
Wracając do głównego tematu - wymieniałem ostatnio podświetlanie przycisków na konsoli środkowej. Po zakupie świecił tylko przycisk awaryjnych.
Co do wymiany - nie demontowałem całej konsoli, tylko radio i od strony wnęki radia wypchnąłem przełączniki do przodu.
Kłopot był z żaróweczkami - są nietypowe.
Możliwe że komuś się to przyda więc podaję dokładną nazwę: R509TJBR
(kupiłem dokładnie: R509TJBR 60MA T3 Panel Bulb 14V 1.2W Brown Base)

kkorbik:

--- Cytat: "ozzyhw" ---Wracając do głównego tematu - wymieniałem ostatnio podświetlanie przycisków na konsoli środkowej. Po zakupie świecił tylko przycisk awaryjnych.
Co do wymiany - nie demontowałem całej konsoli, tylko radio i od strony wnęki radia wypchnąłem przełączniki do przodu.
Kłopot był z żaróweczkami - są nietypowe.
Możliwe że komuś się to przyda więc podaję dokładną nazwę: R509TJBR
(kupiłem dokładnie: R509TJBR 60MA T3 Panel Bulb 14V 1.2W Brown Base)
--- Koniec cytatu ---

hej nie wiesz czy są w Halfords takie żarówki?I jeszcze odnośnie wyciągania przycisków.Po wyjęciu radia w środku jest metalowa ramka,czy użyłeś czegoś specjalnie do wypchania przycisków czy da się tam włożyć rękę?

ozzyhw:
W HAlfords raczej nie - ja kupiłem tutaj http://www.autobulbsdirect.co.uk/R509TJBR-60MA-T3-Panel-Bulb-14V-1.2W-Brown-Base.html przysłali błyskawicznie!

Przyciski wyjąłem tak jak opisałem - przez wnękę radia. Trochę się musiałem nagimnastykować, najtrudniej było mi wyjąć skrajne przyciski ale dałem radę.

Pierwotnie myślałem też o czymś takim: 3mm Clear 12V Grain of Wheat Bulbs mini bulbs (ebay) i podmienić żaróweczkę w oprawce ale nie wiem jak z trwałością.
Są jeszcze ledowe odpowiedniki (niestety nie wiem czy będą dobrze podświetlały - diody świecą głównie na wprost a żaróweczki na boki a właśnie bokiem jest żaróweczka umieszczona w przycisku) nawet nie bardzo drogie ale trzeba czekać bo z Hong Kongu: T3 T4 T5 Neo Wedge (Spark Blue/Xenon White) Dash Power SMD LED Bulbs (ebay)

[ Komentarz dodany przez: Brt: 2012-03-23, 21:44 ]
Przypominam o regulaminie forum!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej