Forum > Lantra

[Lantra J1] Silnik traci moc powyżej 2000 rpm :(

(1/2) > >>

bloq:
Witam

moj problem polega na tym, ze podczas jazdy obojetnie czy silnik jest cieply czy zimny, powyzej 2000 obrotow silnik nagle traci moc zaczyna szarpac dlawi sie z silnika zaczyna wydobywac sie dziwny warkot malo tego podczas tego warkotu slychac jakby swist powietrza, wymienilem filt paliwowy i powietrza na nowy i dalej to samo... czyzby egr lub sonda ?? Odłanczalem kleme od aku na ponad 15 min ponoc zeby zresetowac kompyter i nic, powoli koncza mi sie mozliwosci :( POMOCY!!

[ Komentarz dodany przez: Złośnik: 2012-03-13, 09:59 ]
Edycja tematu

skali:
Pompa paliwa sie kończy ;> Podłącz na krótko i sprawdź czy chodzi. Będziesz potrzebował do tego kanału, bez tego moze być ciężko

bloq:
bylem u mechanika pompa ponoc chodzi ukierunkowal mnie na przeplywomierz powietrza poniewaz ten swist pochodzil z pod maski rozgrzanego auta no i silnik zachowuje sie jakby dostawal za duzo powietrza :/ .. bylem juz chyba u 5 jak nie 6 mechanikow kazdy mowi co innego POMOCY!!   P.s gdzie w lantrze 92 znajduje sie zloncze diagnostyczne ??

yankeshy:
Sprawdź jeszcze świece,mój hultaj szarpał i okazało się że świec już prawie nie ma:)...piszę to bo zawsze staram się iść po najmniejszej linii oporu,tzn.sprawdzać najpierw najtańsze i najprostsze elementy,z reguły to się potwierdza (raz tak nie zrobiłem i skończyło się niepotrzebną wymianą skrzyni :P)

bloq:
wiem,  filtr paliwa kosztowal 20 zl powietrza 30 ale przeplywomierz powietrza juz 200 i dlatego pytam na forum zeby uniknac zbednych wydatkow, swiece sa wporzardku kable tez kopulka rozdzielacza rownierz probowalem nawet laczyc piny w gniezdzie diagnostycznym zeby miganiem kontrolki "check engine"   dojsc jaki blad wyskakuje ale tez nic ...okazalo sie ze nawet nie ma takiej kontrolki ;p moim zdaniem to nie swiece poniewaz auto na wolnych obrotach chodzi bardzo ladnie dopiero po dodaniu gazu powyzej 2000rpm zaczyna szarpac i gwaltownie traci moc a z pod maski slychac syczenie powietrza tajk jak bym mial intecooler i jakis waz sie od niego odczepil, ten swist slychac miedzy silnikiem a grodzią jak by lapal lewe powietrze mozliwe ze przedmuchalo mi uszczelke pod kolektorem?? Natknelem sie takze na informacje o wylanych kondesatorach w ECU, komputer zle zczytuje dane z czujnikow podajac zla mieszanke i z tad te cuda ? :/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej