Forum > i30 PD
Jakie felgi w rozmiarze 16" kupić?
JerzyR:
Jakby kogoś interesowało to taka felga jest produkowana dla Hyundaia przez RONAL. Parametry:
6.5Jx16H2, offset 50
NUMER KATALOGOWY: 52910-G4200
jarob:
Ja zakupiłem takie.....dedykowane na zimę, w salonie HYUNDAI. Całość z samochodem komponuje się rewelacyjnie. Nazwa felg MABUK 16''
JarekEm:
Witam, żeby nie zakładać nowego tematu to podepnę się.
Kupiłem w sierpniu i30 rocznik 17 na alufelgach 16 cali. Chciałbym na zimę kupić felgi stalowe i znalazłem je z czujnikami, felgi z 2019 roku za 600 zł, prosiłbym o pomoc czy oznaczenie jest poprawne (czytałem wcześniejsze wątki ale wole się upewnić/ Czy potrzebuje innych śrub/nakrętek do felg stalowych niż te co są do aluminiowych?
Felgi 6,5Jx16h2"
rozstaw śrub 5x114,3
ET 50
Otwór 67,1mm.
Z góry dzięki za pomoc.
tomilipin:
--- Cytat: JarekEm w 05 Październik 2020, 13:47:35 ---Czy potrzebuje innych śrub/nakrętek do felg stalowych niż te co są do aluminiowych?
--- Koniec cytatu ---
Tak. W naszych i30 są nakrętki.
A potrzebujesz inne do stalowych i aluminiowych choćby ze względu na kształt stożka. Z resztą są różne rozmiary łbów. Wydaje mi się, że do alu mam 17 a do stalowych 19. Możesz to sprawdzić oryginalnym kluczem do kół.
JarekEm:
--- Cytat: tomilipin w 05 Październik 2020, 14:07:41 ---Możesz to sprawdzić oryginalnym kluczem do kół
--- Koniec cytatu ---
Dzięki za odpowiedź. Nakrętki lepiej kupić w ASO czy spokojnie można brać ze sklepów internetowych?
Jeszcze pytanie mam co do opon, indeks prędkości H będzie odpowiedni?
Nawigacja
[#] Następna strona