Autor Wątek: santak 2,7 odpala i gasnie  (Przeczytany 3003 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lukcyb

• HKP
  • **
santak 2,7 odpala i gasnie
« dnia: 01 Czerwiec 2019, 06:39:01 »
Witam, problem jak w temacie, a mianowicie:
1) samochód odpala za pierwszym przekręceniem kluczyka, pracuje 3 sęk i gaśnie. Po drugim odpaleniu jest Ok.
2) to samobtylko, po odpaleniu pierwszym jak dodaje gazu to się dławi i gaśnie, po drugim odpaleniu jak dodaje gazu to się chwile przydusi/ nierówno popracuje aż się ustabilizuje i jest Ok.
Objawy te sa z rana albo jak postoi sały dzień.
Dopatrzyłem się ze czujnik temp powietrza wlotowego pokazuje 50stopni a na zewnątrz jest 17-20 stopni. Ale był wymieniany jakieś 5 miesięcy temu. Kable nowe. Świece tez i cewki. Zero błędów.
Jakiś czas temu miałem jeszcze problem z odpalanie. Mechanicy nie mogli zdiagnozować. Jeden powiedział ze już nie wie co może być, i żebym dolał się jeszcze środka do benzyny, których ściany wtryski. Tak rozbiłem i to odpalanie przeszło. Tak to musiałem go kręcić z 5sek po kilka razy.
Miał ktoś podobny problem? Dzięki zanodpowiedzi i pozdrawiam

Offline Hants

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Czerwiec 2019, 21:29:47 »
Sprawdź ciśnienie na listwie paliwa.

Offline lukcyb

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Czerwiec 2019, 20:36:32 »
Ok, jak sprawdzę to dam znać.

Offline lotarr1977

• HKP
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Lipiec 2019, 21:06:48 »
Mi podobne objawy dawała pompa paliwa. Sprawdź czy odpalanie poprawi się przy pełnym zbiorniku.

Offline lukcyb

• HKP
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Lipiec 2019, 18:41:33 »
Ciśnienia jeszcze nie sprawdzałem. Ale zobaczę czy coś się zmieni przy pełnym zbiorniku. Albo poplisty wymienię ta pompę. Chyba ze jest jakiś sposób na sprawdzenie jej?

Offline ferudin

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Wrzesień 2019, 22:16:26 »
Czy może już rozwiązałeś problem kolego? Ja borykam się już z tym problemem od paru lat ale teraz już jest tak że rano w ogóle nie mogę odpalić fury. Po paru próbach trzeba odczekać z 5-10 min bo go zalewa i dopiero za którymś razem ledwo co odpali. U mechanika był dwa razy. Wymieniana pompa, listwa wtryskowa, zwór ciśnienia, komputer sterujący, czyszczony zbiornik i nic. Mechanik sie poddał i nie ma pomysłu. Kiedyś odpalał lepiej na pełnym zbiorniku teraz nie ma to znaczenia. Jest coraz gorzej. Odłaczana była też instalacja LPG w celu wyeliminowania wpływu instalacji LPG na ten problem i nic...ktoś coś?jakieś sugestie...