Forum > Getz

Getz zbiornik paliwa dziura, 1.1, 2007 r.

(1/2) > >>

shiftyyy:
Witam,

Od kilku dni zauważylem plamy pod autem, dzisiaj sprawdzając go na kanale dostrzeglem dziurkę z której leje sie paliwo, ogólnie bak w opłakanym stanie zardzewiały. Proszę o podpowiedz jak najtańszym kosztej moge go wymienić i ile to może kosztować ? dzieki za porady

robaszek127:
Niestety taki urok hyundaia że kiepskie są blachy sam to już zauważyłem a mam porównanie z używanym daewoo tico, które miało chyba niewiele gorszą. Ale pewnie nowy zbiornik będzie kosztowny bo nawet na alledrogo nie ma ofert. Jeśli stary da się uratować to warto spróbować może pospawać.
Do ASO nawet nie warto dzwonić bo u nich ceny z kosmosu.

kosmos2011:
Zbiornik paliwa (benzyna) przez cały okres produkcji Getz był taki sam.

shiftyyy:
ok dzieki za odpowiedź. A orientujecie sie czy wymiana może być kłopotliwa ? Szwagier może by się podjął. Znalazłem takie oto zbiorniki https://www.autotrader.pl/czesci/wszystkie?nazwa=zbiorniki%20paliwa . Używany raczej nie wchodzi w grę. pozdrawiam

obdzwoniłem dużo miejsc nie ma nigdzie, oryginalny 1500 zł + wymiana :O co radzicie ?

robaszek127:
Ja radzę odkręcić bo pewnie to nie takie trudne. Najpewniej zbiornik przerdzewiał pod albo nad zgrzewem. Rozmontować wyczyścić rdzę i zobaczyć w jakim jest stanie.
A czy jakiś ze strony podanej będzie pasował to nie wiem. Ale 1500zł za nowy to rozbój jak to w hyundaiu :-D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej