Forum > i30 GD
Zestaw tarcz i klocków hamulcowych I30 GD co polecacie ?
Kotwa:
Panowie może na temat, może nie na temat ale co myślicie o tych tarczach ?? przepalone do wymiany ??
ajoter:
--- Cytat: "NonPhixion" ---
Ile kilometrów zrobiliście na fabrycznym komplecie?
--- Koniec cytatu ---
Good pytanie ;-)
Robiłem w sobotę pierwszy przegląd 30 tys. gość stwierdził że klocki maja grubość około 7 mm tarcze 28 mm. Dzis byłem drugi raz w serwisie pacany źle wyważyli opony bo robiłem zmianę. I okazuje sie że klocki już maja 2 mm i trzeba je szybko zmienić. :evil: WTF :?: :!: Chyba powinna odezwać sie ta blaszka przy klockach jak by był juz ich kres.
Kiedyś tarcze wytrzymywały jeszcze wymienne samych klocków teraz to już trzeba komplet robić. Nie wiem z czego tarcze/klocki hyundai zrobił ale chyba przyoszczędzili na materiałach. Tak wiec szukam czegoś w zamian;)
rysio0510:
A ja mam inne pytanie odnośnie tylnych hamulców,czy jak zmienialiście klocki czy tarcze hamulcowe to przy wyciskaniu tłoczków trzeba je wkręcać przy wciskaniu czy wystarczy innym narzędziem tylko wcisnąć?
lisekg:
--- Cytat: rysio0510 w 28 Maj 2023, 19:50:10 ---A ja mam inne pytanie odnośnie tylnych hamulców,czy jak zmienialiście klocki czy tarcze hamulcowe to przy wyciskaniu tłoczków trzeba je wkręcać przy wciskaniu czy wystarczy innym narzędziem tylko wcisnąć?
--- Koniec cytatu ---
Tak musisz je wkręcać.
Ja wymieniałem na klocki TRW bo tej firmie ufam...
rysio0510:
A czy po obu stronach wkręca się je w prawo tzn.zgodnie z ruchem wskazówek zegara czy po lewej stronie wkręca się tłoczek w lewo ?
Nawigacja
[#] Następna strona