Forum > i30 GD
Zestaw tarcz i klocków hamulcowych I30 GD co polecacie ?
waszek_rmc:
Komfort lepszy jak niż w i40 (mimo felg 19). Elastyczność też:) Fotele są świetne, ale zawieszenie miękko zestrojone . Ma fabrycznie 197, spalanie w okolicach 7-7,5. Więc tragedii nie ma. Ja mam akurat manual, ale przekładnie były zwykle - hydrokinetyczne.
kacluk1987:
Naprawdę fajne auto te santafe. bylem w salonie obejrzeć nowy model to masakra. Jakość naprawdę o niebo lepsza niż w i40. Siedząc w środku nie powiedziałbym że to hyundai..
W uk dużo jeździ ix35 i tusconów. w mieście gdzie mieszkam jest tego pełno tak samo jak i40.. ostatnio coraz więcej ich widzę. na moim osiedlu 6szt naliczyłem.. jak oni z dpf dają radę? ciekawi mnie to.
robaszek127:
Bardziej chyba chodzi, że tam soli nie sypią i tak nie rdzewieją. A dpf-y jak u nas przeczyszczą. Zarabiają więc ich stać na naprawę co jakiś czas. U nas kia i hyundai teraz popularny jest w firmówkach.
kacluk1987:
Nie sypia soli? Dobry zart. O i juz jak +4 bylo to u nas po firma caly plac sola wysypany. Drogi polane jakims plynem
zefirek:
Stanowczo polecę TEXTARa, ostatnio zakładałem te na tył:
Kod produktu: 2533703
Szerokość [mm]: 99,9
Wysokość [mm]: 40,8
Grubość [mm]: 15,7
Styk ostrzegawczy o zużyciu: z akustycznym czujnikiem zużycia
System hamulcowy: Akebono
W drugim aucie mam założony cały komplet tej firmy: tarcze, klocki na przód i tył.
Łatwo nie mają, bo auto jest 180-konne, a ja preferuję bardzo dynamiczny styl jazdy. ;)
Mimo to dają radę, uważam, że w chwili obecnej to najlepszy wybór w tej cenie.
Nawigacja
[#] Następna strona