Forum > i30 GD
Zestaw tarcz i klocków hamulcowych I30 GD co polecacie ?
mateusz232:
Da się jakos sprawdzić po vinie jakie tarcze powinny siedzieć w aucie ?
Mam oryginalne 15” wiec wychodzi ze przód jest 260mm nie wentylowany. Czy będą pasowały poniższe tarcze ?
https://allegro.pl/oferta/trw-tarcze-hamulcowe-8110071542
No i tu się zaskoczyłem, „wymacalem” tarcze i wychodzę ze jest wentylowana, teraz pytanie czy 280 czy 300mm
jareckialfa:
280mm to jest wymiar tarcz
kacluk1987:
Ja zdecydowanie odradzam brembo. Kupilem w uk zestaw brembo i po 2 tygodniach go wyciagalem. W klockach porobily sie wzery dolki i zaczelo piszczec i trzec o tarcze non stop.
waszek_rmc:
Niestety teraz to już jest ruletka.... Kupowałem zestaw Brembo do Santa i jestem zadowolony. Na ten moment nie kupiłbym TRW- w tucsonie niemiłosiernie piszczały. Podobno ATE mocno upadło i większe (powyżej 300mm potrafią bić). A znowu Bosch pyli...
Jakbym miał polecić jakiś sklep to hamulcesklep.pl. Maja fajne ceny i potrafią doradzić jak również odradzić niektóre połączenia (sami też montują).
Ważne aby kupić u sprawdzonego sprzedawcy aby nie mieć problemów z ewentualna reklamacją...
kacluk1987:
No właśnie sam nie wiem.. Ja brembo oddałem do sklepu i czekam co wymyślą.. Znajomy w tym samym czasie kupił tylne klocki Brembo do citroena ds4 to pękł wzdłużnie.
Jak ci jeździ ta santafe? 2.2crdi to ma ile koni? 194?tam nie wiesz jakie automaty były montowane? dct? czy hydrokinetyk?
Nawigacja
[#] Następna strona