Forum > i30 PD
Czujniki ciśnienia TPMS - drugi komplet kół
qbadm:
--- Cytat: "kosmos2011" ---
--- Cytat: "AndrzejK" ---po co wymieniać czujniki w kołach zimowych
--- Koniec cytatu ---
Co z ubezpieczeniem?
--- Koniec cytatu ---
Idąc tą drogą to i do brudnych szyb by się ubezpieczyciel czepiał ;)
qbadm:
--- Cytat: "kosmos2011" ---
--- Cytat: "AndrzejK" ---po co wymieniać czujniki w kołach zimowych
--- Koniec cytatu ---
Co z ubezpieczeniem?
--- Koniec cytatu ---
A co z czujnikami, które pokazują ciśnienie mocno orientacyjnie? U mnie na dwóch kołach 2,2bar a na pozostałych dwóch 2,1 i to tylko kiedy napompuję na Orlenie, gdziekolwiek indziej 2,2 na pistolecie to 2,4-2,5 na odczycie z czujników, przy czym zaznaczam, czujniki z prawej strony auta zaniżają 0,1bar...
Ja bym to tego wagi nie przykładał a już na pewno nie przyłoży ubezpieczyciel...
pagin:
Witam,
Pozwole sobie ponowic wczesniejsze moje pytanie:
- w kolach mam czujniki o nr 52933-F2000 Continental. Chcialbym kupic czujnik do drugiego kompletu kol. Zastanawim sie czy komputer bez problemu przyjmie czujniki od modelu i30GD, czyli czujniki o nr 52933-3N100 Continental. Jak to sprawdzic majac taki czujnik w reku?
Inne pytanie mam nastepujace. Jezeli pozostane przy jednym komplecie z czujnikami i drugim bez czujnikow, to w jakim komplecie, wg Was, umiescic te czujniki: w letnim czy zimowym. Chodzi mi o wzgledy praktyczne.
Pozdrowienia
qbadm:
Kup czujniki w ASO i bedziesz miał 100% pewności, że zadziała :) Miałem ten sam problem: brać od Kia Cee'd czujniki z '15 roku czy nie brać? Ostatecznie kupiłem opony zimowe, wrzuciłem na alu od letnich i mam prawie rok na skompletowanie zestawu na stalówkach z czujnikami :) Koszty spore ale rozłożą się na kilka lat :)
pagin:
No tak, nowe, oryginalne czesci prawie zawsze sa dobrym rozwiazaniem ... tylko te ceny :-)
Na razie zmierzam w kierunku przelozenia czujnikow do kompletu opon letnich na alu.
Zas komplet zimowy na felgach stalowych bedzie bez czujnikow.
Nawigacja
[#] Następna strona