Forum > i30 PD

Czujniki ciśnienia TPMS - drugi komplet kół

(1/6) > >>

liet:
Planuję kupić kompletne koła zimowe z czujnikami TPMS. Sęk w tym, że nie jestem w 100% pewien z czym się to wiąże. Chciałbym uniknąć konieczności wizyt w serwisie przy każdej zmianie kół. Jeden z dealerów twierdzi, że samochód bez problemu rozpozna / dogada się z drugim kompletem czujników, a co za tym idzie nie potrzebna jest jakakolwiek ingerencja (programowanie, dodawanie czujników itp.). Drugi - ten u którego kupuję samochód, uważa że wymiana kół "raczej"(?) musi się odbywać przy udziale serwisu. Nie jestem w stanie w pełni ocenić kompetencji pracowników obu serwisów, mimo iż odpowiedź pierwsza wydaje się dużo bardziej konkretna. Będę wdzięczny za informację w temacie.

kosmos2011:

--- Cytat: "liet" --- Jeden z dealerów twierdzi, że samochód bez problemu rozpozna
--- Koniec cytatu ---

Zuch!!!!!!!!!!!

--- Cytat: "liet" ---musi się odbywać przy udziale serwisu
--- Koniec cytatu ---

Śpiący misiu jeszcze się nie obudził, albo świadomie chce oszukać na parę złotych.

Od dwóch lat w i30 czujniki TMPS mają auto-adaptacje.

tom69:
Cześć kolego.
Mam dwa komplety kół z czujnikami.
Koła zakupione w Hyundai.
Sam sobie już drugi raz zmieniłem (kupiłem go w styczniu na zimówkach, zmieniłem na letnie i tydzień temu ponownie na zimowe )
Żadnego problemu nie miałem.
Żadna kontrolka nawet nie mrugnęła.
Może chcą Cię naciągnąć , uważaj  :!:   :-)

liet:
A już myślałem, że będę musiał pisać do trzeciego Dealer'a po wiążącą opinię.
Dzięki bardzo za odpowiedź.

wajkii:
oglądając i30 poruszałem ten temat i 2 dealerów zgodnie mówiło że można zaprogramować 2 komplety czujników

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej