Forum > i40 VF
[i40 VF] przednia szyba i wycieraczka
pudzian3:
szukalem szukalem I nie znalazlem zeby ktos o tym wspominal. jak tylko zacznie padac deszcz to przy kazdym wlaczeniu wycieraczek po ich powrocie zostaje smuga w miejscu gdzie wycieraczka jest polaczona z ramieniem. jak idzie do gory to ladnie zbiera wode a przy poworcie juz zostaja smugi. wycieraczki wymienione na nowe firmy bosh, probowalem nawet szybe potraktowac srodkiem "przeciwdeszczowym" ale nic nie pomoglo. ktos sie z czyms takim spotkal?? moze trzebaby pokombinowac ze sprezyna od ramienia?? choc przy dociskaniu ja reka nic sie nie dzieje :(
orzelek:
Valeo lub alca wycieczki zobacz może jest szyba tłusta w tym miejscu umyj IPA lub denaturat i zobacz czy pomogło
waszek_rmc:
Być może w tym miejscu są jakieś odpryski/rysy - żadna wycieraczka tego nie ogarnie...
pudzian3:
Najdziwniejsze jest to ze jak idzie do gory to zbiera wszystko a przy powrocie na dol juz rozmazuje :(
wtom:
nie kupuj bosch-a to syf. kupiłem do elantry i po miesiącu już mazały. kup oryginały, w sonacie mam dwa lata i działają rewelacyjnie jak nowe. koszt to 138zł za komplet. w toyocie jak miałem tez kupowałem oryginały i starczały na 2 lata, wniosek nie opłaca się kombinować bo cena oryginałów jest porównywalna z dobrymi zamiennikami. do hyundai-a i mazdy jest ten sam dostawca wycieraków
Nawigacja
[#] Następna strona