Forum > Accent
[Accent X3] Zmiana felg na większe
skyline:
--- Cytat: "accencik" ---I jak tam kolego aluski jakieś w accencie zagościły?
--- Koniec cytatu ---
Na razie żona nie pozwala, mówi, że za rok i tak trzeba go sprzedac a zakup felg i opon to zbedne koszty... :-/ ale moze uda sie ja przekonac 8-) jak cos to dam znac ;-)
MarcinW90:
Jaka szerokośc felgi maksymalnie wchodzi do X-3 ??
Chcę kupic 15" szerokośc 7" et cos powyżej 45 ??
[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2012-04-07, 23:41 ]
Temat został scalony z podobnym. Prośba o nie dublowanie podobnych zagadnień. Można najpierw poszukać.
pavlos:
Siema,
Ja mam zamontowane 15 calowe felgi o szerokości 7 cali z et 37, tak to wygląda: http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1343.
Felgi o tej szerokości i tym et wysuwają się o 34mm od strony zew i o 16 mm od strony wew. Mi na początku przy dużych dziurach tylne koła nieco ocierały o nadkola (przód jest ok). Ja zastosowałem twardsze sprężyny ale można też kupić specjalne gumy na sprężyny, które zmniejszają skok (jakieś 20 zł). Ja proponuję et ok 40, tylko nie wiem jak wtedy wygląda sytuacja od wewnątrz bo wtedy wew różnica wynosi ok 18mm. Ogólnie montowanie 7 calowych felg to już trochę loteria ale dla super efektu warto spróbować:). Jak dasz et ponad 46 to na bank się nie zmieszczą od wewnątrz.
Lookas:
wybacz ale bez obnizania to lipa wyglada. wiem bo mialekm
ozzi:
Co do opon w Accencie (LC) rozmiar 185/60R14 jest standardowym zamiennikiem (w/g danych eksploatacyjnych zamieszczonych w instr. obsługi)
Niedawno przyszedł czas na sezonową zmianę opon i przy tej okazji fabryczne 13" calowe stalówki zmieniłem na aluminiowe 14" / szer. 6J o odsadzeniu ET37 'obute' w w/w rozmiar opon i nic nie obciera pomimo faktu, że z tyłu zamontowane są plastikowe nadkola.
Nawigacja
[#] Następna strona