Forum > Zakup Hyundaia
I40 czy Tucson
kosmos2011:
Ale jak i40 jeździ Kancelaria Prezydenta i posłowie to musi dodawać prestiżu :-D
Venom:
--- Cytat: "waszek_rmc" ---Ja mam wersję przedliftową - 136KM. Nie miałem okazji jeździć 115KM, ale może sedan z racji niższego ciężaru może fajnie się odpychać. W sumie passaty mają obecnie 105KM i nikt nie narzeka, a już napewno dynamika crdi 115KM będzie lepsza niż benzycny 1.6 GDI.
Co do różnić, to oprócz programu nie ma żadnej. To są te same silniki i osprzęt. Kwestia jedynie softu. Podpytaj o usługę zmiany mocy w ASO, być może różnica w cenie pomiędzy wersją 115 KM a 141 KM jest większa, niż zmiana software'owa - o ile jest taka taka opcja :)
--- Koniec cytatu ---
Nie chodzi tylko o soft .Ja mam i40 115 koni i w przypadku I40 podczas jazdy 115 a 141 różnica jest żadna .Ale co do upgardu ze 115 na wyżej to są jeszcze zmiany innego typu niż soft min krztałt kolektorów . Swoją drogą stoję przed tym samym dylematem .Teraz mam i40 i zastanawiam się czy wymienić na nowe i40 czy Tuscona . Długo myślałem o Tusconie ale ostatnio dochodzę do wniosku ze jednak będzie to i40.
[ Dodano: 2017-11-07, 11:33 ]
--- Cytat: "Fred.X" ---Co do 115 km wersji zawsze możesz dołożyc Power Boxa, jadąc na przegląd porostu go wypinasz i niema śladu , ja również się zdecydowałem na 1.7 115KM
Po drugie skoro producent ma w ofercie wersję 140KM to tym bardziej nie powinieneś mieć obaw
--- Koniec cytatu ---
co chcesz założyć ??? Móisz o tym gównie z allegro??? DPF ci sie znudził ? Te boxy nie robią nic innego jak walą więcej wachy a cały syf magazynuje się w dpf. Nigdy tego nie rób. To co można zrobić to przemapowanie które zwiększa np ciśnienie na turbinie i temperaturę spalin .Taki manewr przy 115 koniach pozwala uzyskać nie mniej niż 160 koni . W firmie w Łowiczu zajmującej się takim czymś wycenili mi to na 1500 PLN i dają gwarancje . Zadnych boxów .
Fred.X:
kolego gdzie ja napisałem z allegro, jedziesz do np. V-tech i dostajesz boxa dedykowanego dla Twojego auta z hamownią, ręce opadają :roll:
Alonzo_:
Panowie ale nie ma co dywagować że "gdyby hyundai miał wiekszy silnik". Hyundai wcale nie ma małych silników jak się spojrzy co inny wyprawiają. Tylko trzeba mieć jakąś tam wiedzę i troszke potestowac a nie tylko klepać w klawisze dla klepania.
Jak ktoś kieruje się tym, że dizel poniżej 2.0 nie jedzie to są 2 opcje- albo faktycznie lubi mocne silniki i nie kupi bo rzeczywiście nie chce albo tylko gada bo nawet takich nie testował.
Wg mnie 1,7 136/140 jest w zupełności satysfakcjonującym silnikiem i w zupełności wystarczającym na nasze warunki drogowe w PL. I w sumie o to chodzi. Uzytkownik ma byc zadowolony a nie marudy-gawędziarze co tylko teoretyzują.
W większości jeżdże sam a wtedy do 160 km/h nie mam problemów z wyprzedzaniami bo tak jak przyśpieszenie do 100 nie powala tak elastycznośc tego silnika na 4-tym i 5-tym biegu jest jego mocną stroną. Bardzo mi się podoba.
Faktycznie jak załaduje na urlop rodzinke z gratami to już nie jest tak bezstresowo jak się chce bawić w wyprzedzanki na krajowych dwucyfrówkach, ale z rodzinka jeżdżę spokojnie. Inaczej - jedzie sie całkiem OK ale są sytuacje gdy chciałoby sie mieć więcej wtedy pod nogą. Ale najlepiej takich "sytuacji" unikać. Ale to nie tylko tu. Jest wygodnie, szybko, dość ekonomicznie. I wtedy też w zupełności "starcza" ;-).
Polityka koreańców jest oderwana od europejskich realiów. I nic ne zmieniło się. A co po tym , że w Optimie dali wreszcie 2.0t. skoro występuje tylko w wersji gt za 145 tyś cennikowo? :shock:
Dadzą w i40 2,0 CRDI za ile ? 100 w podstawie a 120 w jakimś lepszym poziomie? Kupicie? Albo 2,0t w specyfikacji i cenie jak w Optimie?
To na zasadzie - żebyście nie gadali to macie ale kto to kupi? Ilu to kupi?
Co do tematu - i40 a Tucson? Dla mnie to taki troszkę dziwny dylemat. Auta kompletnie z innej bajki. Albo podoba mi się sedan albo SUV.....
Inaczej gdyby było pytanie Tucson czy Santa Fe. Ciekawe jak zdecydował autor?
Fred.X:
http://vtech.pl/katalog/chip-tuning-Hyundai-Tucson-III-1.7-CRDi-85kW-115KM
[ Dodano: 2017-11-08, 10:16 ]
Ja odbyłem jazdę próbną Tucson-em 115 KM , dla mnie wystarczy , to nie jest bolid F1 i nigdy nie będzie , ;)
Nawigacja
[#] Następna strona