Forum > ix35 EL

[ix35 EL] System inteligentnego kluczyka

(1/3) > >>

tomczyslaw:
Witam,

niedawno odebrałem swój egzemplarz ix'a z systemem inteligentnego kluczyka i zastanawiam się, czy żeby zablokować drzwi przy odchodzeniu od auta trzeba wcisnąć przycisk na klamce? Sprzedawca mówił, że można i tak i po prostu odejść od auta na określoną odległość z kluczykiem, ale z moich testów u mnie to tak nie działa. Macie jakieś doświadczenia z tym kluczykiem?

Samo odpalanie, otwieranie i drzwi i bagażnika - super :)

firefighter1:
Tylko przez wciśnięcie na rączce bądź na pilocie. Nie ma takiej opcji że wystarczy odejść od pojazdu. Jeżeli odejdziesz na 1,5 m od samochodu to osoba trzecia nie otworzy samochodu. Kiedyś ta odległość była chyba większa.

Rybka&Wieprz:
Jest tak jak mowil sprzedawca, ale tylko w przypadku tylnej klapy... czyli podchodzisz, otwierasz klape bez otwierania calego auta, pozniej zamykasz klape i odchodzisz :mrgreen:

Reszta tak jak pisal firefighter.

Oczywiscie przy manewrze z klapa kluczyk musimy miec przy... sobie!!! ;-)

zdenek:

--- Cytat: "tomczyslaw" ---Witam,

niedawno odebrałem swój egzemplarz ix'a z systemem inteligentnego kluczyka i zastanawiam się, czy żeby zablokować drzwi przy odchodzeniu od auta trzeba wcisnąć przycisk na klamce? Sprzedawca mówił, że można i tak i po prostu odejść od auta na określoną odległość z kluczykiem, ale z moich testów u mnie to tak nie działa. Macie jakieś doświadczenia z tym kluczykiem?

Samo odpalanie, otwieranie i drzwi i bagażnika - super :)
--- Koniec cytatu ---

Tak jak musisz wcisnąć przycisk (mimo, że tego inteligenta masz w kieszeni), żeby samochód otworzyć, tak samo musisz wcisnąć, żeby się zamknął - (lub przyciskami na pilocie-kluczyku).  Jest trochę dziwnych sytuacji, kiedy np. jesteś blisko i pasażer  naciśnie przycisk w klamce i wsiądzie do samochodu; kierowca ma nadal zamknięte drzwi i dopóki nie naciśnie w swojej klamce, drzwi nie otworzy.

firefighter1:

--- Cytat: "zdenek" ---
Tak jak musisz wcisnąć przycisk (mimo, że tego inteligenta masz w kieszeni), żeby samochód otworzyć, tak samo musisz wcisnąć, żeby się zamknął - (lub przyciskami na pilocie-kluczyku).  Jest trochę dziwnych sytuacji, kiedy np. jesteś blisko i pasażer  naciśnie przycisk w klamce i wsiądzie do samochodu; kierowca ma nadal zamknięte drzwi i dopóki nie naciśnie w swojej klamce, drzwi nie otworzy.
--- Koniec cytatu ---

To masz dziwnie, bo u mnie niezależnie gdzie wciskasz odblokowuje wszystkie drzwi. Ja mogę stać przy swoich i ktoś naciska u pasażera to wszystkie są otwarte. Natomiast jak jesteś w środku i jest włączony silnik (drzwi zablokowane) to w przypadku gdy ktoś wysiądzie to tylko te jedne drzwi są odblokowane i gdy ruszysz to samochód je od razu blokuje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej