Forum > i40 VF

[i40 VF] Skrzynia automatyczna sewis

<< < (2/3) > >>

filip:
Niedawno miałem dynamiczna wymianę w ASO. Wszystko odbywało się na maszynie BG. Pierwsze 30 min czyszczenie/płukanie skrzyni z dodatkiem na obiegu zamkniętym.  Następnie wymiana oleju. W skrzyni mieści się 7.1 ltr a do wymiany zużyto 10ltr. Po wymianie spalanie spadło prawie 1.5l/100 km i zupełnie inna praca skrzyni - jak nowa. Koszt 1000 zł netto. Wymiana przy przełomie 270 000 km :)  osobiście polecam.

mariusz00-82:
Kolego w jakim ASO robiłeś wymianę?ciekawe czy w każdym mają taką maszynę.Mi w serwisie w Białymstoku podali cenę około 700zł tylko nie wiem czy brutto aby porównać ceny dzwoniłem jeszcze do serwisu w Ełku i się dowiedziałem że skrzynia jest bezobsługowa i się nie wymienia i oni nie wymieniają  i kropka hehe

filip:
Hyundai Szpot Jasin, tak bezobsługowa tylko ciekwe dlaczego sami sobie przeczą skoro skrzynia uzywana jest w trudnych warunkach to wtedy zaleca sie wymiane :)
Warto tez zapytać sie pierwszy lepszy warsztat ktory specjalizuje sie w naprawi automatycznych skrzyni.

wtom:
nie ma czegoś takiego "..że, zaleca się wymianę". w ASB zawsze wymienia się olej

mariusz00-82:
Czy przy zmianie oleju w skrzyni zmienia się też filtr oleju?????

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej