Forum > Tucson JM

[Tucson] wymiana rozrządu

<< < (6/22) > >>

kosmos2011:

--- Cytat: "rarog2691" ---Przy okazji zapytam także o jakiś sensowny sklep z zamiennikami do Tucsona (internetowy, a jeżeli stacjonarny, to w Poznaniu).
--- Koniec cytatu ---

Najlepszy sklep to google najpierw tutaj http://epc.japancars.ru/hyundai/ wpisujesz numer vin potem szukasz numeru części OEM i dalej najlepszej oferty w necie.

http://epc.japancars.ru/hyundai/#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

Do Twojego modelu oryginalny pasek produkuje Gates, rolkę GMB, napinacz Gates.

Sklep z najlepszą ofertą tych części to  http://e-autoparts.pl/advanced_search_result.php?keywords=5457xs&numer=nc

rarog2691:
Dzięki koledzy. Wszystko jasne, trzeba po prostu wymienić. Sam się teraz dziwię, że jakoś tak uległem sugestii sprzedawcy, chyba dlatego, że w dieslach wymiana jest po 120 tys. km. Sprzedawca w sumie bardzo w porządku, może faktycznie mechaniory w ASO doszli do wniosku, że rozrząd „pociągnie” do następnego przeglądu. Zresztą teraz to już nieważne. Dzisiaj rozmawiałem z mechanikiem i on też skłania się raczej ku teorii rosyjskiej ruletki. Więc tym bardziej nie ma co zwlekać. Pytałem o te sklepy, wymieniając wpierw internetowy, ale trochę liczyłem na stacjonarny, bo ewentualne zwroty w internetowych są kłopotliwe. Z drugiej strony, jak się zamówi po numerze części, to nie powinno być problemu (dzięki kosmos2011).
Pozdrawiam

[ Dodano: 2015-02-17, 21:37 ]
No i jestem po wymianie rozrządu. Pomyślałem, że podzielę się wrażeniami - może się komuś przyda. Całość kosztowała mnie 619 zł, w tym części 369 zł (rozrząd ten droższy po 05. 2006 r. - inna rolka napinająca). Kupiłem rolkę napinającą i pasek Gatesa, a rolkę prowadzącą SKF. Poza tym mechanik uznał, że trzeba wymienić pasek od alternatora, wspomagania i klimatyzacji, które razem kosztowały 110 zł. Robocizna 250 zł i po bólu.
Pozdrawiam

swinger:
Panowie podłącze się pod temat ,mam pytanko do kolegów którzy wymieniali rozrząd  w CRDI ,żeby nie wyciągać silnika?
Ja wczoraj się zabrałem za wymianę i spasowałem nie mogłem wyciągnąć metalowej obudowy ,odkręciłem łapę tą od strony rozrządu ,podniosłem silnik ale nie da się tak podnieść wysoko silnika żeby obudowa przeszła .
Potem odkręciłem łapę od strony maglownicy i rurę wydechową to wtedy silnik podniósł się wyżej ale wtedy przeszkadzają przewody od klimy.
Pompę wody też wymieniacie ?
Pasek nie wygląda źle samochód dopiero sprowadziłem z Belgii z  przebiegiem 165tys jest książka serwisowany był do końca ale nie idzie się doczytać czy był wymieniony rozrząd .

piter1777:
Dodano: 2016-01-04, 19:39
Witam wymiana rozrządu była 90tyś, teraz mam 133tyś kiedy następna

kosmos2011:
Gdy licznik wskaże 180 tyś. km lub za 6 lat od momentu jak było 90 tyś. km zależy co nastąpi szybciej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej