Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
scoupe 1,5 94r-niskie obroty na biegu jalowym
sebasecr:
Hmm... podepnę się trochę pod temat. U mnie zimny silnik od razu gasł po odpaleniu,po rozgrzaniu ok ale małe falowanie obrotów i nierówna praca silnika. Więc poczytałem na forum i mówię co mi tam mechanik ze mnie żaden ale dawaj. Czyszczenie krokowca,przepustnicy ale tylko od strony dolotu i klapa. I tak doszedłem do przepływomierza,odłączyłem mu kostke odpaliłem i silnik chodzi równo bez falowań i lepiej reaguje na gaz bez muła. Warto sprawdzić
A swoją drogą Panowie czy jak gaśnie mi na zimnym silniku to może być to wina uszkodzonego krokowca?
Grzesik1:
--- Cytat: "sebasecr" ---czy jak gaśnie mi na zimnym silniku to może być to wina uszkodzonego krokowca?
--- Koniec cytatu ---
może być i na 99% jest, sprawdz jeszcze czy obroty spadają jak włączysz podgrzewanie szyby i światła--> jeśli spadną np na 600 i sie nie podniosą to możesz wymienić krokowca
sebasecr:
Jak pisałem na zimnym mi gaśnie. na ciepłym jak włącze światła czy ogrzewanie to obroty nie spadają. Sprawdzałem krokowca z sąsiadem bo trochę się zna,no i jest ok. Sugerował że to może być jakiś błąd w ecu ponieważ jak włącze zapłon bez odpalania to krokowiec cały czas bzyczy i zamyka ten wlot od kolektora. po odpaleniu nic się nie zmienia.
maspex:
u mnie tez kokowiec chodzi jak zaplon wlaczysz,ewidentnie coz z krokowym silniczkiem masz,jak obroty sie nie podnosza-przeczysz silniczek,ew wymien - podmien
sebasecr:
Koledzy ogólnie to jestem uparty,dziś nie dałem odpocząć mojemu hultajowi. Przyszedłem z pracy i mówię co tam, po eksperymentuje. Zimny silnik próba numer 1 odpalam i gaśnie...standard. Próba numer 2 odłączam przepływomierz i odpalam i co słyszę...zimny silnik pracuje na wolnych obrotach cicho równo ustało dziwne pyrkanie z tłumika. Dodaje gazu,reakcja natychmiastowa bez dławienia,po prostu pięknie. No to sprawdziłem jaki ma ciąg powietrza do filtra,potem gaszę,podłączam przepływkę,zapalam i objawy powracają niskie obroty nie równa praca i to pyrkanie. Sprawdzam ciąg powietrza i czuję że zasysa dużo więcej niż po odłączeniu przepływki. Co Wy na to Panowie?Czy to jakiś błąd w ECU?
Nawigacja
[#] Następna strona