Forum > Getz
[Getz] Montaż felg o innych wymiarach.
props:
Witam Wszystkich!
Mój pierwszy post na forum.
Niedawno kupiłem Getza 1.5 CRDI z 2006r.
Chce zmienić felgi na 15" i założyć opony 195/65R15.
Czy ktoś jeździł na takich? Nie będzie problemów z przycieraniem o błotniki?
Jakie powinno być ET felgi aby uniknąć problemów? Czy w granicach 40 - 45 będzie w porządku?
Wiem, że z takimi oponami będę miał zaniżony odczyt na prędkościomierzu, ale taki jest też mój cel - dużo jeżdżę w trasę i troszkę brakuje 6 biegu, a silnik daje radę ;-)
Z góry dzięki za pomoc!
Pozdrawiam!
adus1986:
Witam ja aktualnie kupiłem niedawno getza w wersji cross w oryginalnym stanie > ma założone felgi 16 z opona 195/45 i nie dość ze się prezentuje to jeszcze jest bardziej sztywny.
polecam dla osób szukających lepszego wyglądu
kosmos2011:
Adus1986 jeśli masz teraz Getz i X3 to dopisz do profilu opis silnik rocznik itd.) Getz tam gdzie jest miejsce na podpis. Jeśli został tylko Getz to napisz na PW do Administratora o zmiany w profilu.
pablomaxim:
Witam.
Znalazłem takie felgi. Mnie się podobają więc o wygląd nie będę Was pytał czy pasują. Z Waszych rozważań wynika , że spokojnie się zmieszczą. Wolę jednak zapytać zanim zamówię
Felga 15' J5,5 ET-45 4x100
Opona 195x50 Czy opona nie jest zbyt szeroka do felgi?
Link za pewne niedługo wygaśnie
http://allegro.pl/felgi-opony-letnie-honda-rover-r15-4x100-et45-i5166696366.html
robaszek127:
Drogie te felgi 600zł za sztukę :-D przed zakupem bym polecał sprawdzić czy nie są pogięte u gumiarza. Bowiem widać jak ma ranty zjechane przez krawężniki. A prostowanie potem może kosztować. Nie ma co się napalać choć ładne raczej nikt nie dam gościowi za te fele tyle bo mają właśnie uszkodzone ranty. A felg 4x100 jest od groma bo to rozmiar WV.
Nawigacja
[#] Następna strona