Forum > Getz
[Getz] Montaż felg o innych wymiarach.
albert:
Dzięki za obszerne informacje. Zamówiłem już inne felgi w innym sklepie i jutro będę je miał. Jak je założę do Gacka, to zrobię mu sesję zdjęciową i pochwalę się nim.
Co do tej strony z felgami, to obejrzałem ją wiele razy, jak i inne podobne strony. Jak wzór był, wg mnie, ładny, to nie zgadzały się parametry. Te felgi śniły mi się po nocach. Ale mam to już za sobą.
[ Dodano: 2012-03-29, 23:24 ]
Założyłem nowe alufelgi 6,6x15 ET 35 z oponami 195/50R15 i wygląda to elegancko. ET 35 jest rzeczywiście ryzykowne, ale wg mnie koła jeszcze mieszczą się w obrysie samochodu. Wydaje mi się, że stracił trochę na szybkości przy ruszaniu, ale za to bardzo dobrze trzyma się drogi, nawet na ostrych zakrętach przy większych szybkościach. Nic nie obciera, nawet przy większym obciążeniu.
widelec:
Wita serdecznie.Gdyby ktoś jeszcze miał wątpliwości o ET felgi,to ta stronka może pomóc http://www.willtheyfit.com/index.php?width=185&aspect=55&diameter=14&wheelwidth=6&offset=38&width2=195&aspect2=45&diameter2=14&wheelwidth2=8&offset2=20&Submit=Submit Ja założyłem felgi EXIT z et 38,a przymierzałem z et 13, wyglądała super lecz opona wystawała poza bude auta
Bibaryba:
Witam Serdecznie na forum
To mój pierwszy post.
zastanawiam się nad zmianą felg na alu w i20, chętnie 16'' i szukam budżetowego rozwiązania, moja ciekawość przykuły koła z mini coopera np:
http://allegro.pl/okazja-idealne-felgi-mini-cooper-bmw-4x100-opony-i2286867828.html
6,5x16' ET-48, rozstaw śrub 4x100
Opony 195/55R16
czy montował ktoś felgę o takim ET - zastanawiam się czy jest sens przymierzać przy takim ET ??
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
dziękuję za wszelkie informacje.
NieAmator:
rozwierca się et i stosuje sie dystanse szkoda zachodu
MacTB:
--- Cytat: "Bibaryba" ---Witam Serdecznie na forum
To mój pierwszy post.
zastanawiam się nad zmianą felg na alu w i20, chętnie 16'' i szukam budżetowego rozwiązania, moja ciekawość przykuły koła z mini coopera np:
http://allegro.pl/okazja-idealne-felgi-mini-cooper-bmw-4x100-opony-i2286867828.html
6,5x16' ET-48, rozstaw śrub 4x100
Opony 195/55R16
czy montował ktoś felgę o takim ET - zastanawiam się czy jest sens przymierzać przy takim ET ??
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
dziękuję za wszelkie informacje.
--- Koniec cytatu ---
Cześć,
pierwszy post i od razu wtopa bo zadałeś pytanie w temacie o Getzie :)
Ale do rzeczy: moim zdaniem te koła od Mini to nie jest jakaś super okazja cenowa zważywszy na stan opon - 3-4 mm to już końcówka ich żywota.
Natomiast pomysł sam w sobie jest ciekawy.
Co do ich dopasowania do i20 to nie powinno być problemu, z tego co kojarzę do Twojego auta seryjne felgi mają ET powyżej 50 jeśli to 15 cali i w okolicach 45-46 jeśli 14 (popraw mnie jeśli się mylę), więc przy 48 będzie bardzo blisko fabrycznego i przy oponie 195 też szaleństwa nie ma, więc miejsca wystarczy :)
--- Cytat: "NieAmator" ---
rozwierca się et i stosuje sie dystanse szkoda zachodu
--- Koniec cytatu ---
Ojj, ET się nie rozwierca bo ET to parametr określający odległość płaszczyzny symetrii "wzdłużnej" felgi od płaszczyzny osadzenia na piaście, jak można to rozwiercić?
Dystansów w tym przypadku też nie potrzeba, nie za bardzo rozumiem Twoją wypowiedź.
Nawigacja
[#] Następna strona