Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Pojawiająca się kontrolka ABS i TCS

<< < (2/3) > >>

waszek_rmc:
A tak z ciekawości zobacz czy światła stopu Ci świecą po naciśnięciu hamulca (zwłaszcza przy mocniejszym wciśnięciu). Generalnie u mnie objawy z początku były takie jak u Ciebie.. najpierw kontrolka w trasie, potem wydawało mi się, ze jak zaparkuje ze skręconymi kolami to potem mam kontrolkę - gasła po ponownym odpaleniu lub czasem nawet podczas jazdy, potem już praktycznie co jazdę (diagnoza u mnie trwała 6 mcy :)). Podejrzewałem nawet wyłącznik ESP :) Jednak w efekcie padł czujnik przy pedale hamulca. Podejrzewam, że w Tucsonie było to podobnie skonstruowane jak w Santa Fe

kosmos2011:

--- Cytat: "Michalinio" ---Jeśli to faktycznie byłyby pierścienie, to który rozmiar? Bo z tego co widzę, są o średnicy 85 mm i 90 mm
--- Koniec cytatu ---

Po vin http://epc.japancars.ru/hyundai/ w zakładce  http://epc.japancars.ru/hyundai/#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 trzeba kliknąć na rysunku na numer 49950A i z tabeli odczytać numer koronki rear i front

[ Dodano: 2017-09-10, 15:23 ]

W sumie to nie szukaj przód i tył ma taką samą koronkę o numerze 49590-26200 czyli średnica wewnętrzna 85 mm liczba zębów 52.

Zaopatrz się w interfejs i aplikację na telefon tak żebyś mógł odczytać błędy.

Michalinio:

--- Cytat: "waszek_rmc" ---A tak z ciekawości zobacz czy światła stopu Ci świecą po naciśnięciu hamulca (zwłaszcza przy mocniejszym wciśnięciu). Generalnie u mnie objawy z początku były takie jak u Ciebie.. najpierw kontrolka w trasie, potem wydawało mi się, ze jak zaparkuje ze skręconymi kolami to potem mam kontrolkę - gasła po ponownym odpaleniu lub czasem nawet podczas jazdy, potem już praktycznie co jazdę (diagnoza u mnie trwała 6 mcy :)). Podejrzewałem nawet wyłącznik ESP :) Jednak w efekcie padł czujnik przy pedale hamulca. Podejrzewam, że w Tucsonie było to podobnie skonstruowane jak w Santa Fe
--- Koniec cytatu ---

Ok, sprawdzę i to. Na pewno przy spokojnym hamowaniu i na postoju światła stopu świecą  :mrgreen:

--- Cytat: "kosmos2011" ---
[ Dodano: 2017-09-10, 15:23 ]

W sumie to nie szukaj przód i tył ma taką samą koronkę o numerze 49590-26200 czyli średnica wewnętrzna 85 mm liczba zębów 52.

Zaopatrz się w interfejs i aplikację na telefon tak żebyś mógł odczytać błędy.
--- Koniec cytatu ---

Ok, wielkie dzięki! Zaczynam szukać apki  :-D

Aka:
Witam
U mnie było podobnie, czyli w mieście kontrolka ABS nie świeciła, natomiast w trasie, po kilkunastu, kilkudziesięciu km jazdy się zapalała. Po wyłączeniu silnika znowu kilkanaście km spokoju a potem świeci. Okazało się, że to czujnik (chyba jakiś bezwładnościowy), który zamocowany jest pod osłoną tunelu środkowego, wysiadł. Wymiana i koszty banalne w porównaniu do czujników ABS i pierścieni. Czujnik ten jest widoczny po zdjęciu osłony, w okolicy podłokietnika, może tuż przed nim. Powodzenia w walce.

Ericsson:
u mnie wymienilem przegyby na nowe nie bawilem sie w piescienie i jest ok

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej