Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] kody OBD II

<< < (2/14) > >>

Arni71:
Kupiłeś ELM'a 327 ?? - czekam na opinie :)

Hulltay:
Tak jak obiecałem to piszę:) interfejs do mnie dotarł, nawet całkiem porządnie wykonany, potestowałem na opisywanych wyżej programach, łączy się bez żadnych problemów i  zasysa dane, na szczęście żadnych errorów mi nie wykrył z czego się bardzo cieszę :). Wracając do oprogramowania to najbardziej rozbudowany wydaje się ScanMaster ale nie miałem licencji i wszystkiego nie mogłem przetestować. Generalnie jestem zadowolony no i ta świadomość że w każdej chwili mogę sobie sprawdzić autko jest przyjemna:) Warto posiadać takiego tools'a, tym bardzie że jego koszt to jednorazowa wizyta u mechanika właśnie na diagnostyce.

dibo1:

--- Cytat: "Hulltay" ---Warto posiadać takiego tools'a, tym bardzie że jego koszt to jednorazowa wizyta u mechanika właśnie na diagnostyce.
--- Koniec cytatu ---

Witam.Proszę "zapodaj" linka do sprzedawcy tego ELM-a i napisz jeszcze coś więcej o Twoich próbach diagnostyki przy użyciu tego ustrojstwa.Mirek

Hulltay:
Jasne proszę bardzo to jest nr aukcji z alledrogo (bo tam nabyłem): 2168982015, aukcja trwa jeszcze 20 dni. Tak jak już napisałem z wykorzystaniem opisywanego softu łączy się bez problemu i odczytuje wszystkie parametry, dopiero wczoraj wieczorem znalazłem złamaną wersję  Scanmastera więc najciekawsze testy jeszcze przedemną:)  postaram się oczywiście to opisać.

darlew:
Witam
Będzie mały problem bo ja w styczniu kupiłem na alledrogo u tego samego i niestety moja santka się nie łączy. W opisie ma że interfejs jest kompatybilny z naszymi santkami ale jak pisałem do gościa o co kaman to stwierdził że nasz rocznik się nie połączy.
Być może że ja coś źle robię ale kombinowałem już na różne sposoby.
Sprawdzałem na kilku programach, zmieniałem porty, aktualizowałem sterowniki itd.
Po prostu nie widzi auta.
Jeżeli możesz to napisz co i jak krok po kroku.
Jaki system w kompie, na jakich programach działa, czy zmieniałeś ustawienia itd.
Z góry dzięki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej