Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] kody OBD II

<< < (7/14) > >>

zbyh:

--- Cytat: "ferudin" ---Miałem na myśli laptopa Dell :-)
--- Koniec cytatu ---

A ja program diagnostyczny. Tośmy się dogadali :-D

felkner:

Mistrz:
Może robię wielki odkop, ale myślę że zapytanie tutaj będzie najlepszą opcją, bo w reszcie internetu można zablądzic i przy tym człowiek znajduje sporo sprzeczności.

Do rzeczy:
Mam zamiar kupić jakiś interfejs i na moje oko podoba mi się ELM 327 głownie ze względu na cenę, jednak widziałem sporo sprzeczności ze nie warto, itp i nie wiem co robić. Czy warto kupować tego ELM'a, czy może cos innego?? Chcę mieć możliwośc odczytu i ewentualnego kasowania błędów bo przy cenach jakie są w warsztatach to wiem że taka inwestycja powinna sie zwrócić. Jeżeli nie warto, to co innego można w niewiele wyższej cenie znaleźć?? Urządzenia profesjonalne za setki i tysiące złotych odpadają ze względu na to że ma to być na użytek domowy.

Czekam na opinie w tej sprawie i z góry dziękuję za udzielone sugestie.

kosmos2011:
ELM327 jest tylko do diagnostyki (odczyt, kasowanie błędów i podgląd wskazań czujników) silnika. Pomiędzy ELM, a profesjonalnymi skanerami raczej nic nie ma. Jeśli zakupisz wersję BT i podłączysz smartfona to jeszcze uzyskasz trochę kolorowych bajerów post #6 http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3011&highlight=kolorowe .

Tekla pytanie do Ciebie pisze się "podłączysz smartfona czy smartfon"  :lol:

[ Komentarz dodany przez: tekla: 2014-06-15, 21:52 ]
Poprawnie "podłączysz smartfon". Końcówkę "-a" powinny przyjmować jedynie rzeczowniki żywotne. Czyli np "głaszczę psa", a nie "głaszczę pies" i "oglądam film", a nie "oglądam filma".

waszek_rmc:
Ja wydałem 30 zl z przesylka 40. Kupilem taki niebieski, mini. Łacze sie bez problemu z szajsungiem i z laptopem przez "blutacza". Programów pełno w sieci.. Pełna wersje torque na androida tez idzie dostać. Moim zdaniem warto, 40 zl to mniej jak za skasowanie błędu u mechanika.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej