Forum > ix35 EL
chrobotanie przy ruszaniu
belgrano:
Niestety ja też tak mam koło 2000 obrotów jest jakby chrobot- turkot. Na początku mnie to drażniło tylko przy 1 i 2 biegu. Sprzęgło z łożyskami zrobiłem, łańcuch sprawdzony bo wyglądało i tukło się jak łańcuch. Mechanicy rozkładali rece ze ten typ tak ma. Jeżdżę 2 lata i bez zmian.
Raflik:
witajcie koledzy w moim ix35 2.0 mpi tez szumi przy niskich obrotach na kazdym biegu od 1200 do 1800 obrotow wie ktos jakiegos specjaliste w okolicha kalisza w wielkopolsce
torrent2:
Przeczytaj ten temat http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=10731 i zadzwoń do tego gościa, co numer jest podany...
Wg mnie on 99% powie Tobie co jest problemem.
daniio:
U mnie zapewne ten sam problem. Przy ruszaniu na jedynce i dwójce słychać chrobotanie. Na kolejnych biegach już tego nie słychać. Zrobiłem już tak 20tys i zapewne czeka mnie naprawa :/ Ewidentnie jest to wada fabryczna skoro mamy wiele takich przypadków.
daniio:
W efekcie pojechałem zrobić skrzynie do Nowej Soli jak to polecali w załączonym wątku (gear-pol). Powiem tak. Przejechałem do nich przez pół Polski i nie żałuję. Profesjonalna obsługa i przede wszystkim wszystko sprawnie załatwione w ciągu kilku godzin. Z czystym sumieniem ich polecam. Panowie znają się na robocie. Można sobie wszystko dokładnie zobaczyć. Po wyjęciu skrzyni zaprezentowano mi dokładnie co było nie tak(5ty bieg - skrzynie montowane na Słowacji tak jak już napisano w zalinkowanym wątku wyszły z wadą fabryczną. Zamontowana nowa zębatka już tej wady nie posiada zatem po naprawie skrzynia już nie powinna nawalać). Poniżej zdjęcia z naprawy:
Nawigacja
[#] Następna strona