Forum > Tucson JM
Wymiana skrzyni 5 na 6
Truespoke:
Dzięki,
kupiłem ''zadbanego'' Tucsona z 2008 roku w kwietniu 2019. Wymieniłem sprzęgło, oleje, filtry, amortyzatory, łączniki stabilizatorów, czyli już włożyłem sporo kasy, a teraz zaczęła gwizdać skrzynia biegów... Sam nie wiem co robić... Dokładanie do starych aut już mija się z celem...
weuek:
Jak się naprawdę lubi konkretne auto, to można dokładać. Teraz takie mam. Naprawdę nie widzę nowszego, które byłoby godnym następcą.
Arni71:
--- Cytat: "Truespoke" ---
Dzięki,
kupiłem ''zadbanego'' Tucsona z 2008 roku w kwietniu 2019. Wymieniłem sprzęgło, oleje, filtry, amortyzatory, łączniki stabilizatorów, czyli już włożyłem sporo kasy, a teraz zaczęła gwizdać skrzynia biegów... Sam nie wiem co robić... Dokładanie do starych aut już mija się z celem...
--- Koniec cytatu ---
No to masz nad czym myśleć. regeneracja naszej skrzynki, jeśli nie musisz wymieniać wałków i trybów to wydatek ok 2000zł.
Do tego samochodu bałbym się kupować używki, chyba że po regeneracji. W ostatnich rocznikach bolączką jest V bieg :( - mnie kosztowało w sumie z demontażem skrzyni prawie 4300zl
Piotrek79:
To już chyba lepiej kupować w automacie. Jak walnie to naprawa podobna(pieniądze) a przyjemność z jazdy nieporównywalna(według mnie oczywiście)
Shadows:
No, ale to sobie tak to wszystko dowolnie pasuje? Skrzynia szóstka była w dieslach, w benzyniakach też? Nie słyszałem. A skrzynia piątka w ON i PB chyba nie jest taka sama.
Bez przeróbek pewnie się nie obejdzie, szczególnie przy automacie.
Nawigacja
[#] Następna strona