Forum > ix35 EL
[ix35 EL] filtr kabinowy/przeciwpyłkowy
Gringo:
--- Cytat: "MarekG" ---A nie jest to tajemnica, ,,Hyundai Sobań... w Kobyłce k. Warszawy :-D
--- Koniec cytatu ---
Dzięki za info ;-)
Jednak zamówiłem tam gdzie firefighter1 :->
[ Dodano: 2012-05-05, 17:50 ]
Filtr zamontowany i przetestowany.
Ze spalinami z innych aut radzi sobie świetnie 8-).
Niestety świeżo rozrzuconej gnojówce na polu nie dał rady :mrgreen: :-P
Ale ponieważ większość czasu spędzam w korkach w mieście, więc zdecydowanie warto było zmienić 8-) .
grzegon:
przejechał już trochę kilometrów różnymi autami, różnych klas i o ile mam włączoną klimę to faktycznie zapachów nie czuć (i wtedy nie zależy to od filtra kabinowego), natomiast bez klimy i zamkniętego obiegu w każdym autku czuć spaliny jadąc za "średniej świeżości" maszyną, nawet mercedes s-klasy łyknie taki smrodek, będzie on co najwyżej słabiej wyczuwalny niż przy papierowym i tym bardziej bez filtra. To kwestia wielkości cząsteczek w powietrzu. Te filtry mają zatrzymać pyłki, kurz, cząsteczki unoszące się nad drogą, np.: startej gumy czy asfaltu-które śmierdzą, ale zapachu "lekkiego wagowo i małego-objętościowo" nie zatrzymają.
Jednak z własnego doświadczenia wiem, że węglowy jest na pewno droższy :) i zazwyczaj lepszy
pozdrawiam
Greg:
Witam
Poszukuję ostatnio nowego filtra węglowego (kabinowego) do mojego ix'a - niestety bezskutecznie. Wiosną kupiłem ten, o którym pisał kiedyś Firefighter1: firmy Aster (kod 2550). Byłem zadowolony, ale błędem okazało się nabycie tylko jednej sztuki, bo dziś nijak nie mogę znaleźć tego typu filtra :-(
Jakaś podpowiedź ?
Dzięki i pozdrawiam
maniek1807:
Jest ktoś z Was, kto potrafi mi powiedzieć, jak dostać się do filtra przeciwpyłkowego, co trzeba zdemontować?
Toms:
Wszytko masz w instrukcji trzeba zdemontować zamknięcie przedniego schowka :)
Nawigacja
[#] Następna strona