Autor Wątek: [Matrix] EGR  (Przeczytany 4290 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elektron1979

• HKP
  • **
[Matrix] EGR
« dnia: 02 Grudzień 2016, 18:20:42 »
Witam
Gdzie jest i jak zabrać się do demontarzu EGR
Pozdrawiam

Offline kosmos2011

• Giełda
[Matrix] EGR
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Grudzień 2016, 18:51:53 »

Offline Kotolot

• HKP
  • **
[Matrix] EGR
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Lipiec 2017, 21:34:28 »
Moi drodzy współmiłośnicy południowo koreańskiego minivana. Mam drobny problem, który chciałbym własnymi rękami rozwiązać, ale z Waszą pomocą. Niedawno zdiagnozowałem w swoim fenomenalnym Matrixie problem z EGR (błąd P0401). W trasie notorycznie włącza mu się Check Engine, a na domiar złego przy zimnym starcie, samochód zaczął ponad normę kopcić. Zlokalizowałem winowajcę i mam szczerą ochotę dobrać się do niego, następnie wyczyścić, naprawić lub w ostateczności zaślepić. I tu pytanie do Was. Czy przy tak fatalnym dostępie udało się, któremuś z Was na własną rękę wykręcić to urządzenie i naprawić? Czy potraficie wskazać miejsce wsunięcia zaślepki? Czy po zaślepieniu HAL9000 wciąż będzie sygnalizował błąd? Czy może można go programem CASCADE 0.9.3 oszukać na zawsze?

Offline bartek.lesiak.26

• HKP
  • **
Dla D3FA
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Lipiec 2017, 22:12:42 »
Ze swoim męczę się z czymś innym możesz poczytać w moich tematach. Ale co do egr odłączyłem go jakiś czas temu poprzez zaślepienie tylko pneumatycznego przewodu ( zaślepienie przy egr i przy elektrozaworze. Komputer czyta że działa natomiast fizycznie jest zamknięty:-)